23. Marts 2015 08:41
Jaunumi
Valsts ieņēmumu dienests aicina uz bezmaksas semināriem E-prasmju nedēļas laikā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina laika posmā no 23. līdz 26.martam apmeklēt E-prasmju nedēļas laikā notiekošos bezmaksas seminārus, kuros par jaunumiem informēs un atbildes uz jautājumiem sniegs arī VID darbinieki.

E-prasmju nedēļa Latvijā notiek jau sesto gadu, un VID allaž ir bijis aktīvs tās dalībnieks. „Māka izmantot elektroniskos tiešsaistes rīkus jau sen nav ekskluzīva, tikai tehniski erudītiem cilvēkiem piemērota iespēja. Tā ir prasme, kas ikdienā nepieciešama ikvienam iedzīvotājam”, uzsver VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone: „Apzinoties, ka servisa iestādei jābūt orientētai uz ātrāku un ērtāku pakalpojumu sniegšanu, VID regulāri uzlabo savus e-pakalpojumus: Elektronisko deklarēšanās sistēmu (EDS) un Elektronisko muitas datu apstrādes sistēmu (EMDAS). Mēs novērtējam konstruktīvu dialogu starp lietotāju un pakalpojumu sniedzēju. Piedalīšanās E-prasmju nedēļā sniedz dienestam lielisku iespēju informēt par ieviestajiem jauninājumiem un klātienē uzzināt mūsu klientu atsauksmes un vēlmes.”

E-prasmju nedēļas ietvaros VID speciālistus varēs sastapt šādos semināros:

  • 23.martā Smiltenē;
  • 24. martā Rēzeknē;
  • 25. martā Liepājā;
  • 25. martā Kandavā;
  • 26. martā Babītē;
  • 26. martā Vecumniekos.

E-prasmju kampaņas uzdevumi ir veicināt Eiropas un nacionālā līmeņa e-prasmju atbalsta un attīstības aktivitātes,  veidot dialogu starp IKT nozares, publiskā sektora, NVO un mērķa grupu pārstāvošām organizācijām Eiropas un nacionālā mērogā u.c.

E-prasmju nedēļu Latvijā organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Šogad tā notiek no 23. līdz 27.martam.

E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta GetOnline Week 2015 ietvaros un Eiropas kampaņas e-Skills for Jobs 2015 ietvaros, kas ir daļa no Grand Coalition for Digital Jobs iniciatīvas.

Pilns pasākumu kalendārs un plašāka informācija par E-prasmju nedēļu apskatāma http://eprasmes.lv/.

Savukārt  informācija par VID piedāvātajiem e-pakalpojumiem varat atrast VID mājaslapā vid.gov.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties