24. Marts 2015 15:14
Jaunumi
I.Laizāne: tiesībsarga ziņojums ir kā spogulis sabiedrībā notiekošajam

„Tiesībsarga ziņojums ir kā spogulis sabiedrībā notiekošajam, izceļot jomas, kurās iedzīvotājiem ir nepieciešama lielāka tiesiskā aizsardzība,” otrdien, 24.martā, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē secināja komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne.

„Daudzas tiesībsarga ziņojumā minētās tēmas saskan arī ar Cilvēktiesību komisijā pagājušajā gadā skatītajiem jautājumiem, piemēram, par bāreņu un krīzes situācijās nonākušo bērnu aprūpi, par denacionalizēto namu īrnieku tiesībām, kā arī par asistenta pakalpojuma pieejamību personām ar invaliditāti,” rezumē I.Laizāne, uzsverot Saeimas un Tiesībsarga biroja veiksmīgo sadarbību likumdošanas jomā.

Atbildot uz deputātu jautājumiem par nepieciešamajiem normatīvo aktu uzlabojumiem, tiesībsargs Juris Jansons uzsvēra, ka tiesību aktu līmenī lielākoties viss ir kārtībā, bet problēmas rodas ar likumu piemērošanu praksē.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti vienojās drīzumā aicināt tiesībsargu uz sarunu par nepieciešamajiem likumu grozījumiem, lai veicinātu labāku cilvēktiesību ievērošanas praksi Latvijā.

Otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti iepazinās ar tiesībsarga ziņojumu par biroja darbību 2014.gadā. Tiesībsarga ziņojumu Saeima skatīs 26.marta sēdē. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli tiesībsargs reizi gadā rakstveidā iesniedz Saeimai ziņojumu par Tiesībsarga biroja darbu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties