27. Marts 2015 13:45
Jaunumi
Par uzbrukumu apsūdzētā aizstāvim Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā

Ņemot vērā 2015.gada 26.marta notikumu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā, kur tiesas sēdes laikā apsūdzētā persona uzbrukusi apsūdzētā aizstāvim, Tiesu administrācija vēlas paskaidrot sekojošo.

Tiesu administrācija 2014.gada 23.aprīlī noslēdza līgumu ar pilnsabiedrību „RAS un BSS”, kas nodrošina gan fizisko, gan tehnisko apsardzi visās rajonu (pilsētu) tiesās un apgabaltiesās saskaņā ar līgumos noteiktajiem pienākumiem un tiesībām.

Tiesu iestāžu apsardzes darbinieki veic apmeklētāju pārbaudi uz aizdomu pamata, taču konkrētajā gadījumā tiesas apmeklētājs neizrādīja pazīmes, kas liktu apsardzes darbiniekam pievērst pastiprinātu uzmanību.

Par minēto notikumu Tiesu administrācija pieprasījusi attiecīgās apsardzes kompānijas paskaidrojumus, lai izvērtētu visus lietas apstākļus.

Metāla detektori pieejamo budžeta līdzekļu ietvaros pašlaik ir uzstādīti atsevišķās tiesu iestādēs. Saskaņā ar esošajiem normatīvajiem aktiem apsardzes darbinieki nav pilnvaroti veikt  tiesu iestāžu apmeklētāju pārbaudi, taču Tiesu administrācija ierosinājusi priekšlikumus grozījumiem likumā “Par tiesu varu”, kas paredzētu Ministru Kabinetam tiesības noteikt drošības pamatprasības piekļuvei rajona (pilsētas) tiesu, apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu telpām un teritorijai.

Metāla detektora nodrošināšanas prasība tiesā nav obligāta, taču Tiesu administrācija veic pilotprojektu pieejamo finanšu resursu ietvaros vienā tiesā par drošības nodrošināšanu tiesu iestādēs, kura ietvaros paredzēts aprīkot tiesu ar piekļuves kontroles sistēmu, videonovērošanas un ugunsdrošības sistēmām, kā arī ar metāla detektoriem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties