2. Aprīlis 2015 11:27
Jaunumi
SAB ceturto reizi noraida Valsts kancelejas direktores dalību pārrunās ar advokāta klātbūtni

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane jau ceturto reizi saņēmusi atteikumu no Satversmes aizsardzības biroja (SAB) uz tikšanos klātienē drošības dienesta telpās ierasties ar advokātu.

Elita Dreimane: „Nekad neesmu atteikusi tikties ar SAB, taču esmu lūgusi ievērot manas likumā noteiktās tiesības - esmu gatava doties uz SAB jebkurā laikā, taču ar advokāta pārstāvniecību, izmantojot Latvijas Republikas Satversmes 92.punktā nostiprinātās tiesības, lai nodrošinātu tiesisku un pusēm līdzvērtīgu pārrunu procesu. Aicinājumu SAB esmu paudusi četras reizes un visas ir noraidītas, arī šodien mans advokāts saņēma atteikumu no SAB direktora J.Maizīša.”

Saskaņā ar noteikumiem par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu, novērtēšana ir jāveic reizi divos gados. Iepriekš novērtēšana tika veikta 2012.gada novembrī, un viņa saņēma augstāko novērtējumu. Kārtējai E.Dreimanes novērtēšanai vajadzēja notikt jau 2014.gada novembrī, bet tā ir vairākkārtīgi atlikta un novilcināta, t.sk., pamatojoties uz kādu SAB sagatavotu vēstuli, par kuru pretēji novērtēšanas noteikumiem netiek sniegta informācija iestādes vadītājai.

„Visu novērtēšanas komisijas locekļu sniegtais novērtējums aritmētiski ir „ļoti labi”, tomēr, lai arī SAB pārstāvis nav iekļauts komisijas sastāvā, tas būs izšķirošais faktors manā vērtēšanas procesā. Tādejādi vērtēšanas process ir kļuvis tiesiski nekorekts un neobjektīvs, jo nav svarīgi ne sasniegtie mērķi, ne paveiktie darbi, ne kompetences, ne zināšanas, visu nosaka SAB. Šobrīd uz mani kā iestādes vadītāju tiek izdarīts spiediens un tiek klaji pārkāptas manas gan kā cilvēka, gan kā ierēdņa tiesības,” uzsver Valsts kancelejas direktore.

Direktores vērtēšanu veic Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas vadīta komisija, kurā darbojās Ministru prezidenta biroja vadītājs Ringolds Arnītis, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis.

E.Dreimane valsts pārvaldē strādā gandrīz 20 gadus, sākot kā vecākā referente Izglītības un zinātnes ministrijā, vēlāk Valsts kancelejā un turpinot karjeras attīstību gan kā juriskonsulte, Juridiskā departamenta vadītāja, Valsts kancelejas direktora vietniece un direktore no 2011.gada. E.Dreimane ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē konstitucionālo tiesību jomā. Pirmās kategorijas speciālā atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem Elitai Dreimanei ir vairāk nekā 14 gadus.

E.Dreimanes CV.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties