9. Aprīlis 2015 13:45
Jaunumi
Latviju ievēl Apvienoto Nāciju Organizācijas Statistikas komisijā

8.aprīlī ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē (ECOSOC) notika vēlēšanas, kurās Latvija tika ievēlēta ANO Statistikas komisijā uz 2016. līdz 2019 gada termiņu. Šī ir pirmā reize, kad Latvija tikusi ievēlēta Komisijā, un Latviju tajā pārstāvēs Centrālās Statistikas pārvaldes vadītāja Aija Žīgure.

Minētā Komisija ir vispasaules augstākā lēmējinstitūcija statistikas jautājumos. Tā koordinē starptautisko sadarbību statistikas jomā, statistikas standartu un metodoloģijas izstrādi, kā arī to īstenošanu nacionālā un starptautiskā līmenī. Komisijas dalībvalstu pārstāvību nodrošina nacionālo statistikas institūciju vadītāji.

Komisija tika izveidota 1947.gadā, un tā ir viena no ECOSOC funkcionālajām komisijām. To veido 24 dalībvalstis, kuras tiek ievēlētas, ievērojot līdzvērtīgas ģeogrāfiskās pārstāvības principu (5 Āfrikas valstis, 4 Āzijas valstis, 4 Austrumeiropas valstis, 4 Latīņamerikas valstis un 7 Rietumeiropas un citas valstis). Dalībvalstis tiek ievēlētas uz četru gadu termiņu. Komisijas darbs norit ikgadēju sesiju formātā. Plašāk par Komisiju: http://unstats.un.org/unsd/statcom/commission.htm

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties