21. Aprīlis 2015 10:20
Jaunumi
Nāciet šodien ciemos uz „Jurista Vārda” redakciju!
Tematiskā lappuse "Jurista Vārds" Nr.1 laikraksta "Latvijas Vēstnesis" 1995.gada 21.aprīļa laidienā.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Šodien, 21.aprīlī, „Jurista Vārdam” aprit tieši 20 gadi, tādēļ žurnāla redakcija šajā dienā no pulksten 11. līdz 14.00 aicina visus interesentus – lasītājus un autorus – uz atvērto durvju dienu redakcijas telpās – Rīgā, Bruņinieku ielā 36-12 (ieeja caur vārtrūmi). Tā ir iespēja draudzīgā gaisotnē klātienē uzzināt par žurnāla tapšanas procesu, iepazīties ar redakcijas darbiniekiem, arī iesniegt publicēšanai savu rakstu un nobaudīt svētku kliņģeri.

1995.gada 21.aprīlī iznāca Latvijas Republikas oficiālā laikraksta „Latvijas Vēstnesis” tematiskās lappuses „Jurista Vārds” pirmais laidiens. Tajā publicēts Latvijas Republikas Augstākās tiesas Plēnuma lēmums nr.1 „Par likumu piemērošanu mantojuma lietās” un Augstākās tiesas tiesneša Rolanda Krauzes komentārs „Lai sakārtotu un vienkāršotu mantošanas procesu”.

No šīs lappuses vēlāk izauga „Latvijas Vēstneša” pielikums „Jurista Vārds”, bet 2004.gadā tas pārtapa par patstāvīgu preses izdevumu, kas iznāk VSIA „Latvijas Vēstnesis” paspārnē. Tādējādi „Jurista Vārds”, kas šobrīd ir lielākais periodiskais, specializētais, tieslietām veltītais izdevums Latvijā, dažādos veidolos kopumā pastāv jau 20 gadus!

Gandrīz kopš pirmsākumiem „Jurista Vārds” lasītājiem bijis pieejams divos formātos – drukas un elektroniskajā, kas līdz 2013.gada nogalei satura ziņā bija faktiski identiski (portāla www.juristavards.lv lietotāju priekšrocība tomēr vienmēr ir bijusi pieeja žurnāla arhīvam, šobrīd – jau vairāku desmitu tūkstošu vienību apjomā). Līdz ar modernizāciju 2014.gada janvārī „Jurista Vārda” mājaslapa ir pārtapusi par Latvijas tieslietu portālu, kurā līdztekus reizi nedēļā iznākošajam žurnālam, tostarp e-žurnāla veidolā, izveidotas jaunas sadaļas ar ikdienā mainīgu saturu – tieslietu nozares aktuālās ziņas, notikumu kalendārs, juridiskā darba sludinājumi, tieslietu diskusiju telpa jeb domnīca u.c.

Jāpiebilst, ka „Jurista Vārda” idejas pamatlicējs ir toreizējais Latvijas Republikas oficiālā laikraksta “Latvijas Vēstnesis” galvenais redaktors Oskars Gerts, bet ieceres īstenošanā sākotnēji ar padomu līdzēja Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja vietniece Vija Jākobsone un praktisko darbu veica „Latvijas Vēstneša” tieslietu redaktore Rita Belousova.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties