4. Maijs 2015 00:57
Jaunumi
Aicina uz prof. Kristas Tobleres vieslekciju "Šveice un Eiropas Savienība – kāpēc Šveice nav Eiropas Savienības dalībvalsts?"

Aicina uz profesores Kristas Tobleres vieslekciju "Šveice un Eiropas Savienība – kāpēc Šveice nav Eiropas Savienības dalībvalsts?" (Switzerland and the European Union – why is Switzerland not a Member State?) 2015.gada 15.maijā pulksten 16.30 Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, 40.telpā.

Uz lekciju aicināti visi interesenti!

Lekcija notiks angļu valodā. Ieeja – bez maksas.

Lekcijas tēmas pieteikums:

Šveice atrodas starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tomēr nav ES dalībvalsts. Šveice ir noslēgusi daudzus līgumus ar ES. Tie veido sarežģītu juridisko tekstu tīklu, kas ir Šveices un ES tiesisko attiecību pamats. Tomēr – kāpēc Šveice nav ES dalībvalsts? Kāda ir Šveices tiešās demokrātijas sistēmas nozīme? Kāpēc cilvēki ir nobalsojuši par labu imigrācijas aizliegumam, un kā tas ietekmē attiecības ar ES?

Informācija par lektori:

Prof. Krista Toblere (Christa Tobler), dzimusi 1961.gadā Šveicē, ir ES tiesību profesore Bāzeles Universitātē (Šveice) un Leidenes Universitātē (Nīderlande). Viņas pētniecības galvenie virzieni ir tiesiskā vienlīdzība un diskriminācija ekonomiskajās un sociālajās tiesībās un tiesiskās attiecības starp ES un Šveici.

 

Šī aktivitāte tiek veikta ar Sciex – Scientific Exchange Programme NMS.CH finansiālo atbalstu projekta “Ietekmes uz vidi novērtējuma efektivitāte Baltijas valstīs un Šveicē” (Effectiveness of Environmental Impact Assessment in the Baltic States (14.168)) ietvaros un žurnāla “Jurista Vārds” informatīvo atbalstu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties