5. Maijs 2015 09:59
Jaunumi
Augstākās tiesas Civillietu departamentā tiesnešu vakances aizpilda palātas un apgabaltiesas tiesneši

No šī gada 1.maija līdz 2016.gada 31.maijam tiesnešu pienākumus Augstākās tiesas Civillietu departamentā uz tiesnešu vakances laiku pildīs Rīgas apgabaltiesas tiesnese Zane Pētersone un Civillietu tiesu palātas tiesnesis Intars Bisters.

Z.Pētersonei ir tiesību doktora zinātniskais grāds civiltiesībās, par tiesnesi viņa strādā kopš 2002.gada, bijusi pirmās instances tiesas tiesnese, no 2010.gada – apgabaltiesas tiesnese, bet kopš 2011.gada tiesneša vakances laikā pildīja tiesneša pienākumus Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātā.

I.Bisteram tiesneša amata stāžs ir no 1999.gada. Arī viņš bijis pirmās instances un apgabaltiesas tiesnesis, no 2010.gada – Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas tiesnesis. Ar Augstākās tiesas priekšsēdētāja rīkojumu I.Bisters jau kopš šī gada februāra pildīja tiesneša pienākumus Civillietu departamentā tiesneša Salenieka prombūtnes laikā.

Tiesnešu vakances Civillietu departamentā izveidojušās sakarā ar Augstākās tiesas plēnuma lēmumu, ko atbalstīja Tieslietu padome – ņemot vērā neizskatīto civillietu uzkrājumu, pārdalīt divas tiesnešu amata vietas no Krimināllietu departamenta uz Civillietu departamentu.

Saskaņā ar likuma „Par tiesu varu” 79.pantu Augstākās tiesas tiesneša vakances laikā Tieslietu padome pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas pozitīva atzinuma saņemšanas var uz laiku – ne ilgāku par diviem gadiem – uzdot aizstāt šo tiesnesi Augstākās tiesas Goda tiesnesim vai apgabaltiesas tiesnesim. Savukārt pārejas noteikumu 66.punkts paredz, ka Augstākās tiesas departamenta tiesneša vakances vai pagaidu prombūtnes laikā Augstākās tiesas priekšsēdētājs var uzdot viņu aizstāt Augstākās tiesas tiesu palātas tiesnesim.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties