11. Maijs 2015 11:34
Jaunumi
Diskutē par kritiskās infrastruktūras aizsardzību un iespējamajiem apdraudējumiem

No 6. līdz 7.maijam Rīgā notika ES-ASV-Kanādas kritiskās infrastruktūras aizsardzības ekspertu sanāksme, kurā vienojās par praktiskās sadarbības attīstīšanu nākamajam gadam.

Sanāksmes noslēgumā dalībnieki kopīgajā paziņojumā izcēla būtiskākās prioritātes un sadarbības jomas kritiskās infrastruktūras objektu drošības nostiprināšanai un izaicinājumu pārvarēšanai.

Sanāksmes dalībnieki apzināja pašreizējos un iespējamos izaicinājumus, ar kuriem saskaras un varētu saskarties kritiskās infrastruktūras objektu uzturētāji, kā arī savstarpējo sadarbību gadījumos, ja tiktu konstatēts apdraudējums kādam no kritiskās infrastruktūras objektiem.

Tāpat sanāksmē tika pārrunāta vardarbīgā ekstrēmisma mazināšana kritiskās infrastruktūras apdraudējuma  kontekstā, daloties pieredzē, kā mazināt radikalizāciju, īpaši interneta vidē.

Sanāksmes laikā tika uzsvērta arī privātās un publiskās partnerības nozīme, savstarpēji sadarbojoties dažādos līmeņos un ieviešot inovatīvus risinājumus, lai atbalstītu un nodrošinātu kritiskās infrastruktūras aizsardzību, kā arī pārrunāti kiberdrošības jautājumi, lai mazinātu kritisko infrastruktūru apdraudējumu.

Eksperti diskutēja par kritiskās infrastruktūras aizsardzības pasākumiem, kuri nodrošina valsts iekšējo drošību. Kā viens no būtiskākajiem jautājumiem bija kiberdrošības pārvaldība un rīcībspēja kritiskās situācijās, klimata izmaiņu un dabas katastrofu ietekme uz kritiskās infrastruktūras objektiem, kā arī starptautiskās sadarbības uzlabošana. 

Sanāksmes mērķis bija apmainīties ar informāciju, panākt vienotu izpratni un pārņemt labāko praksi no citām valstīm kritiskās infrastruktūras aizsardzības jomā. Kritiskā infrastruktūra ir ēkas, fiziskas iekārtas un informācijas tehnoloģijas, tīkli, pakalpojumi un līdzekļi, kas gadījumā, ja tie tiek iznīcināti vai ja to darbība tiek pārtraukta, var nopietni kaitēt iedzīvotāju veselībai, valsts drošībai un labklājībai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties