13. Maijs 2015 11:17
Jaunumi
Sākam laba servisa kustību valsts pārvaldē!

Pēc Valsts kancelejas iniciatīvas šonedēļ tiek aizsākta laba servisa kustība valsts pārvaldē. Mērķis ir attīstīt un stiprināt uz klientu orientētu kultūru, ikvienam iedzīvotājam nodrošinot tiesības saņemt augsta līmeņa apkalpošanas servisu un kvalitatīvus pakalpojumus, atbilstoši Klientu apkalpošanas rokasgrāmatā minētajiem standartiem.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma: „Lielākā daļa valsts pārvaldē nodarbināto strādā klientu apkalpošanas sektorā, nodrošinot valsts pakalpojumus iedzīvotājiem. Klientu apkalpošanas kultūrai valsts pārvaldē ir liela nozīme, tādēļ viena no valdības un visas valsts pārvaldes prioritātēm ir attīstīt un stiprināt uz iedzīvotājiem vērstu klientu apkalpošanas kultūru, sniedzot profesionālus un godprātīgus valsts pakalpojumus. Līdz šim iedzīvotāji ir izteikuši dažādus vērtējumus par valsts pārvaldes sniegtajiem pakalpojumiem un palīdzību ikdienas un sarežģītākos jautājumos. Lai motivētu labākos darbiniekus, no šodienas, izmantojot starptautiski atzīto mobilo aplikāciju „Futbols”, kā arī vietnē www.mazaksslogs.gov.lv, ikvienam iedzīvotājam būs iespēja pateikt „Paldies!” konkrētiem valsts pārvaldes darbiniekiem - par izcilu apkalpošanu, attieksmi un profesionāli sniegtiem pakalpojumiem.”

Apkalpošanas standarti ir apkopoti Valsts kancelejas 2014.gadā sagatavotajā Valsts pārvaldes klientu apkalpošanas rokasgrāmatā.

Elita Dreimane, Valsts kancelejas direktore: „Aizsākot laba servisa kustību valsts pārvaldē, tiek iedibināta Klientu apkalpošanas goda balva. Katru gadu to pasniegs trīs visatzinīgāk novērtētajiem valsts pārvaldes darbiniekiem, tādejādi veicinot dalīšanos un apmaiņu ar klientu apkalpošanas labo praksi tieši valsts pārvaldē. Mērķis ir individuālā līmenī izcelt labākos no labākajiem, lai viņu darbs un attieksme iedvesmotu citus valsts pārvaldē strādājošos. Tikai no klientu atsauksmēm un vērtējuma varam uzlabot valsts pārvaldes iestāžu darbu, attīstīt klientorientētu kultūru un nostiprināt pozitīvas vērtības. Aicinu iesaistīties un novērtēt labākos valsts pārvaldes darbiniekus!

Laba servisa kustība valsts pārvaldē tiek īstenota Valsts kancelejas iniciatīvas „Mazinām slogu kopā!” ietvaros, izmantojot ilgtspējīgos, digitālos sabiedrības līdzdalības rīkus – starptautiski atzīto mobilo aplikāciju „Futbols” un iniciatīvas vietni www.mazaksslogs.gov.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties