14. Maijs 2015 15:18
Jaunumi
Daudzbērnu ģimenes regulējums attieksies arī uz pilngadību sasniegušiem bērniem, kuri mācās
Daudzbērnu ģimenes regulējumu turpmāk plānots attiecināt arī uz pilngadību sasniegušiem bērniem, kuri turpina mācīties vispārējās, profesionālās vai augstākās izglītības iestādē, kamēr viņi sasniedz 24 gadu vecumu.
Gatis Dieziņš, LETA

Daudzbērnu ģimenes regulējumu turpmāk plānots attiecināt arī uz pilngadību sasniegušiem bērniem, kuri turpina mācīties vispārējās, profesionālās vai augstākās izglītības iestādē, kamēr viņi sasniedz 24 gadu vecumu. To paredz ceturtdien, 14.maijā, Saeimā pirmajā lasījumā atbalstītie grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā, ar kuriem paredzēts paplašināt daudzbērnu ģimenes definīciju.

Patlaban likumā noteikts - daudzbērnu ģimene ir ģimene, kura aprūpē trīs vai vairāk bērnus, tai skaitā audžuģimenē ievietotus un aizbildnībā esošus bērnus.

Likuma grozījumi arī noteic, ka pašvaldībām līdz nākamā gada beigām jānodrošina saistošo noteikumu atbilstība šiem grozījumiem.

Likumprojekta autori norāda, ka pēc likumprojekta spēkā stāšanās tā būs iespēja saņemt dažādus valstī un pašvaldībā esošos atvieglojumus un pakalpojumus plašākam daudzbērnu ģimeņu lokam.

Latvijā pērnā gada janvārī bija 365 169 bērni vecumā līdz 18 gadiem, savukārt jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem - 174 605, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Kopējais bērnu skaits daudzbērnu ģimenēs 2014.gada 1.septembrī Latvijā bija tuvu 116 tūkstošiem.

Saeimai Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumi vēl būs jāskata otrajā un trešajā lasījumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties