20. Maijs 2015 11:32
Jaunumi
ANO komisijas sesijas laikā Latvija uzsver ES nemainīgo mērķi – pamattiesību nodrošināšanu ikvienam

18.maijā Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO un EDSO Vīnē, vēstnieks Bahtijors Hasans Eiropas Savienības dalībvalstu vārdā uzstājās ar uzrunu ANO Noziedzības novēršanas un kriminālās tiesvedības komisijas (Commission on Crime Prevention and Criminal Justice, turpmāk – Komisija) 24.sesijas laikā, uzsverot ES nemainīgo mērķi pamattiesību un taisnīgas, efektīvas un humānas nacionālās kriminālās tiesvedības sistēmas nodrošināšanu ikvienam, neskatoties uz rasi, nacionālo piederību, vecumu, reliģiju, politiskajiem uzskatiem, dzimumu un seksuālo orientāciju.

Uzrunā B. Hasans norādīja uz ES dalībvalstu darbu, kas saistīts ar būtiskiem Komisijas dienas kārtības jautājumiem, t.sk. cīņu pret vardarbību pret neaizsargātajām grupām, īpaši sievietēm un bērniem, cilvēku tirdzniecības upuriem un migrantu nelegālu pārvadāšanu, kā arī aktivitātēm, lai cīnītos pret pārnacionālo organizēto noziedzību, korupciju, kibernoziegumiem, terorismu, pirātismu, kultūras mantojuma nelegālu tirdzniecību un noziegumiem pret floru un faunu.

Komisijas sesijas laikā Latvija ES dalībvalstu vārdā teiks uzrunu par ANO Narkotiku un noziedzības biroja sagatavoto ziņojumu par nāvessodiem, kā arī par ANO Pārnacionālās noziedzības konvencijas un ANO Pretkorupcijas konvencijas jautājumiem.

Komisijas 24.sesijas laikā tiek lemts par dažādiem finanšu, administratīviem un pārvaldības jautājumiem, kā arī izskatītas dalībvalstu iesniegtās rezolūcijas un lēmumprojekti. Tāpat arī šī gada sesijas laikā īpaša nozīme tiek piešķirta š.g. 12.-19.aprīlī Dohā, Katarā notikušā ANO Noziedzības novēršanas un kriminālās tiesvedības kongresa laikā pieņemtās Dohas deklarācijas operacionalizēšanai.

Noziedzības novēršanas un kriminālās tiesvedības komisija ir viena no Ekonomiskās un sociālās padomes (ECOSOC) funkcionālajām komisijām. Tā ir ANO struktūrvienība un politikas veidotāja noziedzības novēršanas un kriminālās tiesvedības jomās. Komisija sastāv no 40 dalībvalstīm, kuras ievēl ECOSOC uz trīs gadu termiņu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties