20. Maijs 2015 11:43
Jaunumi
Stājies spēkā spriedums bijušajai medmāsai krimināllietā par sava bērna slepkavību

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 18.maijā, izskatot apsūdzētās kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, pieņēma lēmumu par atteikšanos pārbaudīt nolēmuma tiesiskumu.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 573.pantā noteiktajam departaments nolēmuma tiesiskumu kasācijas kārtībā pārbauda tikai tādā gadījumā, ja kasācijas sūdzībā izteiktā prasība pamatota ar Krimināllikuma pārkāpumu vai šā likuma būtisku pārkāpumu. Līdz ar AT lēmumu stājas spēkā apelācijas instances tiesas spriedums, ar kuru galīgais sods apsūdzētajai noteikts mūža ieslodzījums. AT lēmums nav pārsūdzams.

Šī bija otrā reize, kad lieta nonāca Augstākajā tiesā. Pērn 17.septembrī AT apmierināja prokurora kasācijas protestu un atcēla Rīgas apgabaltiesas 2014.gada 18.februāra spriedumu daļā par apsūdzētās darbību kvalificēšanu pēc Kriminālkodeksa 98.panta (likuma redakcijā no 1995.gada) un daļā par noteikto galīgo sodu, bet pārējā daļā, tas ir, daļā, ar kuru apsūdzētā atzīta par vainīgu un sodīta par sava bērna slepkavību pastiprinošos apstākļos, vainīgajai apzinoties, ka cietušais atrodas bezpalīdzības stāvoklī, kā arī par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, spriedums tika atstāts negrozīts, bet apsūdzētās kasācijas sūdzība, kurā apsūdzētā lūdza nenoteikt viņai mūža ieslodzījumu, noraidīta.

Atkārtoti izskatot lietu apelācijas kārtībā atceltajā daļā, Rīgas apgabaltiesa pērn 17.decembrī apsūdzēto atzina par vainīgu pēc Latvijas Kriminālkodeksa 98.panta par sava bērna slepkavību un sodīja ar brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem, kā arī saskaņā ar Krimināllikuma 50.pantu noteica viņai galīgo sodu, tas ir, mūža ieslodzījumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties