20. Maijs 2015 11:45
Jaunumi
Meklē risinājumus cilvēktirdzniecības gadījumu novēršanai pašvaldību līmenī

Otrdien, 19.maijā, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, atklājot starptautisko konferenci “Pašvaldības pret cilvēktirdzniecību”, uzsvēra pašvaldību un lielo pilsētu nozīmīgo lomu cilvēktirdzniecības gadījumu risināšanā, tāpēc starpvalstu pieredzes apmaiņa un labās prakses pārņemšana šajā jautājumā ir īpaši būtiska. No Latvijas pašvaldībām konferencē piedalās Rīgas, Valmieras, Liepājas, Aizputes un Aizkraukles pārstāvji.

Konferences mērķis ir nodrošināt zināšanu un pieredzes apmaiņu par cilvēktirdzniecības gadījumu risināšanu pašvaldību līmenī, apzinot kopējus izaicinājumus un labo praksi cilvēktirdzniecības apkarošanai pašvaldību līmenī Baltijas jūras reģionā. Konferenci organizē Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Baltijas jūras valstu padomes Darba grupu cīņai pret cilvēku tirdzniecību, Nīderlandes Drošības un tieslietu ministriju un Amsterdamas pilsētas pašvaldību.

Eiropas Savienības Reģionu Komitejas pārstāvis Arnolds Abramavičs (Arnoldas Abramavicius) atzina, ka pašvaldībām ir jāizrāda solidaritāte valsts institūcijām, lai kopīgiem spēkiem risinātu cilvēktirdzniecības problēmu. Konferenci atklāja arī Baltijas jūras valsts padomes pārstāvis Entonijs Džejs Olsons (Anthony Jay Olsson) un Baltijas pilsētu savienības Dzimumu līdztiesību komisijas pārstāve Malgoržata Taraseviča (Malgorzata Tarasiewicz), uzsverot dzimumu līdztiesības aspektu, novēršot cilvēktirdzniecību un nodrošinot atbalstu cilvēktirdzniecības un piespiedu prostitūcijas upuriem.

Konference nodrošina sadarbības partnerus ar zināšanām un labās prakses piemēriem, kas nepieciešami, lai efektīvi risinātu cilvēktirdzniecības gadījumus, kā arī paplašinātu nacionālo un reģionālo sadarbību, stiprinot pašvaldību lomu cilvēktirdzniecības upuriem sniedzamā atbalsta mehānismā.

Konference notiek 19. un 20.maijā viesnīcā “Albert Hotel”, īstenojot starptautisko projektu STROM “Stiprinot pašvaldību lomu darbam cīņā ar cilvēku tirdzniecību Baltijas jūras reģionā”, un tajā piedalās 80 dalībnieki no Baltijas jūras valsts padomes dalībvalstīm (Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Krievijas Federācijas un Zviedrijas) un citām Eiropas Savienības dalībvalstīm (Beļģijas, Grieķijas, Luksemburgas, Maltas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Ungārijas).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties