1. Jūnijs 2015 15:43
Jaunumi
KNAB uzsācis sociālo kampaņu „Nepieļauj!”
KNAB uzsācis sociālo kampaņu „Nepieļauj!”.
Foto no KNAB arhīva

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis sociālo kampaņu, izvietojot plakātus Latvijas pilsētās un lidostā, aicinot ziņot par koruptīviem darījumiem un neklusēt.

Šodien, 1.jūnijā, kampaņas atklāšanas pasākumā Rīgas Juridiskajā augstskolā KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks sacīja, ka kopumā socioloģiskā aptauja rāda pozitīvu tendenci, jo palielinās to cilvēku skaits, kuri uzskata, ka korupcijas līmenis Latvijā mazinās. "Kas ir nepieciešamais, lai šis līmenis būtu vēl mazāks? Galvenais, lai tas būtu morāli nepieņemami, kauns dot kukuli," uzsvēra KNAB priekšnieks. Statistika liecina, ka morāli nepieņemama kukuļa došana ir 38% iedzīvotāju. Aptauja liecina, ka par korupciju ziņotu apmēram puse iedzīvotāju.

Pasākumā medijus uzrunāja KNAB Sabiedriski konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Aivars Borovkovs, Rīgas Juridiskās augstskolas docente Dr.iur. Inese Druviete, kā arī plakāta autore − Līga Krūmale. Viņa, Ezeres vidusskolas skolniece, bija laureātu vidū 2006.gadā, kad ar šo zīmējumu piedalījās KNAB radošajā konkursā.

Sociālās kampaņas „Nepieļauj!” mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību korupcijas problemātikai, kad lēmumi tiek pieņemti un spriesti prettiesisku labumu un kukuļu devēju interesēs, nevis taisnības vārdā, kā arī aicināt informēt KNAB, sastopoties ar korupcijas gadījumiem.

Jau no šī gada 25.maija vairākās Latvijas pilsētās (Bauskā, Jelgavā, Jēkabpilī, Salaspilī, Siguldā, Tukumā, Valmierā, Ventspilī) ir redzami plakāti, kas aicina nepieļaut korupciju.

Plakātā attēlota Temīda, taisnības dieviete (sengrieķu mitoloģijā), taisnīgas tiesas tēls, kuras svaros tiek likts maiss ar prettiesiskiem labumiem, „kukuļiem”, kas rodami kādam cilvēkam uz pleca gulošajā korupcijas maisā, taču Temīdas svarus atsvērt cenšas cits tēls, tādējādi nepieļaujot svaru nosvēršanos par labu korumpētībai.

Plakāta sauklis „Nepieļauj!”. Tas ir aicinājums nepieļaut koruptīvas darbības, koruptīvu lēmumu pieņemšanu ne vien tiesu spriedumos, bet ikvienā dzīves jomā, aicinājums nepieļaut naudas varu pār taisnas tiesas, sprieduma un lēmuma spēku. Ikviena valsts vai pašvaldības apmaksāta darbinieka pienākums ir kvalitatīvi un efektīvi veikt savu darbu, nepieprasot un nepieņemot par to papildu maksājumu, prettiesisku labumu vai „kukuli”.

Sociālās reklāmas ietvaros publiski pieejamās vietās, valsts un pašvaldības iestādēs, lidostā „Rīga”, kā arī Latvijas pilsētu ielās tiks izvietots plakāts „Nepieļauj!”, kurā ir redzams arī KNAB logo un bezmaksas anonīmais uzticības tālrunis 80002070, kur var vērsties ikviens un ziņot par jebkādām korupcijas izpausmēm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties