5. Jūnijs 2015 09:48
Jaunumi
Tieslietu padome lems par Jūrmalas tiesas reorganizāciju

Pirmdien, 8.jūnijā, notiks Tieslietu padomes sēde, kurā tiks skatīts jautājums par iespējamo Jūrmalas pilsētas tiesas reorganizāciju jeb pievienošanu Rīgas rajona tiesai.

Izveidojusies situācija, ka Jūrmalas tiesā, kur ir 7 tiesnešu amata vietas, tuvākajā laikā tiesnešu pienākumus pildīs tikai divi tiesneši, un ar šādu tiesnešu skaitu nav iespējams nodrošināt lietu izskatīšanas nepārtrauktību un lietu sadales nejaušību, kā arī nodrošināt lietu izskatīšanu saprātīgos termiņos. Tieslietu ministrija uzskata, ka situāciju būtu iespējams risināt, Jūrmalas pilsētas tiesas teritoriju pievienojot Rīgas rajona tiesai un izveidojot Rīgas rajona tiesu ar tiesu namu Jūrmalā, saglabājot tajā tiesu nama priekšsēdētāja amata vietu. Jūrmalas pilsētas tiesas reorganizācija skars arī tās sastāvā esošo zemesgrāmatu nodaļu.

Ar šo lēmumu saistīti vēl divi Tieslietu padomes darba kārtības jautājumi – par kārtību, kādā tiek sagatavots un Tieslietu padomes sēdē izskatīts priekšlikums par tiesneša pārcelšanu darbā citā tiesā, kā arī par tiesnešu skaita izmaiņām rajona (pilsētas) tiesās.

Tieslietu padome pirmdienas sēdē skatīs arī tiesnešu karjeras jautājumus un saskaņos Augstākās tiesas un Tieslietu ministrijas sagatavotās jaunās politikas iniciatīvas tiesām 2014.–2016.gadam.

Tieslietu padomes 8.jūnija sēdes darba kārtības projektu skatiet šeit 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties