9. Jūnijs 2015 09:31
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 8. līdz 12.jūnijam

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 8. līdz 12.jūnijam.

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un piecas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Konkurences padome un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

AT Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs sešas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem, četras blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem un vienu pieteikumu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem.

AT Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs septiņas lietas. Trīs lietās saņemtas apsūdzēto vai aizstāvju kasācijas sūdzības un četrās lietās prokurora kasācijas protests par zemākas instances tiesas nolēmumiem.

Informācija par atsevišķu lietu:

Administratīvo lietu departaments 8.jūnijā rakstveida procesā kopsēdē izskatīs pieteicējas kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Konkurences padome pieteicējai uzlikusi naudas sodu par Konkurences likuma 11.panta pirmās daļas 5.punktā norādīto pārkāpumu (aizliegta vienošanās par dalību konkursā).

Lietā ir strīds par vairākiem tiesību jautājumiem – procesuāla pārkāpuma (lēmuma pieņemšanas termiņa neievērošana) būtiskumu un ietekmi uz lēmuma tiesiskumu, pierādījumu pietiekamību un piemērotā soda samērīgumu (tostarp atbilstību mīkstinošu apstākļu atzīšanu). Attiecīgi kasācijas instancei pārbaudāms, vai tiesa pareizi piemērojusi Konkurences likuma 27.panta trešo daļu un pilnīgi izvērtējusi pierādījumus attiecībā uz pārkāpumu un par to piemēroto sodu. (Lieta SKA-642/2015).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties