10. Jūnijs 2015 11:57
Jaunumi
Darbu sāk Valsts kontroles Sabiedriskā padome

Nepieciešamība pēc sabiedrības iesaistes Valsts kontroles darbā un konstruktīva dialoga starp revidentiem, revidējamām vienībām un sabiedrību ir aktuālāka kā jebkad iepriekš. Pilsoniskas sabiedrības attīstības svarīgs priekšnoteikums ir sabiedrības locekļu informētība, ieinteresētība un aktīva līdzdalība valsts pārvaldes procesos. Apzinoties savu lomu valsts pārvaldē un īpašo misiju dialogā ar sabiedrību, Valsts kontrole ir aicinājusi vairākus sabiedrībā pazīstamus un savā nozarē augsti novērtētus ekspertus iesaistīties konsultatīvas struktūras - Sabiedriskās padomes darbībā.

Sabiedriskā padome sadarbībā ar Valsts kontroles padomi informēs un izglītos sabiedrību par Valsts kontroles revīzijās atklāto, aicinot valsts un pašvaldību institūcijas taupīgi, saimnieciski un lietderīgi izmantot publiskā sektora līdzekļus, par kopīgu mērķi izvirzot Latvijas valsts ilgtspējīgu attīstību.

Padomes sastāvā ir: Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Žaneta Ozoliņa, Rīgas Ekonomikas augstskolas Ekonomikas departamenta vadītājs Mortens Hansens, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Sergejs Kruks, Juridisko zinātņu goda doktors un profesors Egils Levits, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš un labas pārvaldības un līderības eksperte Inese Voika.

9.jūnijā notika pirmā Sabiedriskās padomes sēde. Plānots, ka Sabiedriskā padome sanāks kopā ne retāk kā reizi trīs mēnešos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties