10. Jūnijs 2015 12:00
Jaunumi
Notiek starptautiska konference par policijas personāla psiholoģisko un medicīnisko atlasi

No 10. līdz 12.jūnijam Jūrmalā notiek Tiesībsargājošo institūciju medicīnas un psiholoģijas ekspertu tīkla (EMPEN) pieredzes apmaiņas konference. Tās mērķis ir apskatīt un izvērtēt dažādas pieejas policijas personāla psiholoģiskajā un medicīniskajā atlasē.

EMPEN tīkls apvieno tiesībsargājošajās institūcijās strādājošos psiholoģijas un medicīnas ekspertus, lai   veicinātu viņu pieredzes apmaiņu un sadarbību. Konferencē Jūrmalā piedalīsies 50 dalībnieki no ES dalībvalstīm, kā arī no Šveices, Islandes un Turcijas.

Konferences dalībnieki diskutēs par policijas darba kandidātu psiholoģisko un medicīnisko atlasi, kā arī par darbinieku atlasi īpašu uzdevumu veikšanai, piemēram, darbam specvienībās. Papildus tiks spriests arī par policijas darbinieku savstarpējas atbalsta sistēmas (peer support) veidošanu un atlasi dalībai šādā programmā. Profesionāli izveidota policijas darbinieku savstarpēja atbalsta sistēma var kalpot kā alternatīva palīdzības forma (papildus psihologu pakalpojumiem). 

Dalībnieki arī diskutēs par kopīgajām tendencēm tiesībsargājošo iestāžu personāla psiholoģiskajā un medicīniskajā atlasē dalībvalstīs un iespējamajām sadarbības jomām starp tīkla dalībniekiem. Savstarpēja sadarbība un veiksmīgās pieredzes nodošana EMPEN tīklā var būtiski veicināt psiholoģijas un medicīnas pakalpojumu efektivitāti attiecīgo valstu tiesībsargājošajās organizācijās, kas savukārt sekmēs šo valstu iekšlietu sistēmas kvalitatīvu darbību.

Konference norisināsviesnīcā Baltic Beach Hotel.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties