18. Jūnijs 2015 08:46
Jaunumi
Rīgā aktualizēs ES augstāko revīzijas iestāžu sadarbības nozīmi

18. un 19.jūnijā Rīgā, Radisson Blu Hotel Latvija, notiek Eiropas Savienības augstāko revīzijas iestāžu un Eiropas Revīzijas palātas sadarbības platformas – Kontaktu komitejas – sanāksme. Sanāksmē piedalīsies ES dalībvalstu un piecu kandidātvalstu augstāko revīzijas iestāžu vadītāji, pārstāvji no Eiropas Komisijas un Eiropas Investīciju bankas, Eiropas Revīzijas palātas prezidents Vitors Kaldeira (Vítor Caldeira). Novērotāja statusā tiks pārstāvēta arī Eiropas Augstāko revīzijas iestāžu organizācija EUROSAI. Sanāksmi rīko Latvijas Republikas Valsts kontrole.

„Šis ir izaicinājumu un jaunu risinājumu meklējumu laiks. Mūsu uzdevums ir stiprināt Eiropas Savienības finanšu vadību un labu pārvaldību, taču šo uzdevumu sekmīgi varam veikt tikai visi kopā – sadarbībā, veicinot nozares profesionāļu zināšanu un pieredzes apmaiņu,” tā pirms gaidāmās Kontaktu komitejas sanāksmes Rīgā uzsver valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Kontaktu komitejas sanāksmes diskusiju temati būs šādi: Eiropas Stratēģisko investīciju fonds, krāpšanas gadījumu un nepilnību novēršana sadarbībā ar tiesībsargājošajām iestādēm un daudzgadu finanšu ietvars 2014.-2020.gadam. Eiropas Stratēģisko investīciju fonds un ar tā izveidi saistītie jautājumi ir sevišķi aktuāli publiskā sektora finanšu tēriņu uzraudzības, kā arī ārējās revīzijas kontekstā. Investīciju fonds ir Investīciju plāna Eiropai pamatelements, tāpēc tā veiksmīga īstenošana nav iespējama bez rūpīgas resursu izmantojuma lietderības uzraudzības.

Diskutējot par krāpšanas gadījumu un nepilnību novēršanu sadarbībā ar tiesībsargājošajām iestādēm, augstākās revīzijas iestādes dalīsies labās prakses piemēros par sadarbības iespējām ar tiesībsargājošajām iestādēm, lai pēc iespējas sekmīgāk mazinātu korupciju un novērstu sistemātiskas nepilnības valsts finanšu līdzekļu izmantošanā. Savukārt Daudzgadu finanšu ietvara 2014.-2020.gadam kontekstā Eiropas Revīzijas palātas pārstāvis prezentēs pārskatu par Eiropas Savienības budžeta novērtējumu un finanšu uzraudzības riskiem. Šie temati patlaban ir aktuāli un svarīgi visā Eiropas Savienībā, tāpēc Kontaktu komitejas redzējumam un piedāvātajiem risinājumiem būs īpaša pievienotā vērtība.

Kontaktu komitejai ir nozīmīga loma ne tikai savstarpējās sadarbības veicināšanā, bet arī kopējā ES dalībvalstu revīzijas iestāžu darbības efektivitātes paaugstināšanā. No augstāko revīzijas iestāžu profesionālās sadarbības un izaugsmes ir tieši atkarīga ikvienas Eiropas Savienības dalībvalsts sekmīga ekonomiskā izaugsme, ilgtspēja un turpmākā attīstība.

LR Valsts kontrole ir ES Augstāko revīzijas iestāžu un Eiropas Revīzijas palātas Kontaktu komitejas pilntiesīga locekle kopš 2004.gada 1.maija. No 2014.gada 16.oktobra Latvija ir prezidējošā valsts Kontaktu komitejā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties