26. Jūnijs 2015 13:20
Jaunumi
Valsts prezidents un Satversmes tiesas priekšsēdētājs gandarīti par sadarbību

Šodien, 26.jūnijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāju Aldi Laviņu, lai pārrunātu līdzšinējo sadarbību un ST aktuālos jautājumus šajā gadā un nākotnē.

Abas puses bija vienisprātis par to, ka līdzšinējā viedokļu apmaiņa un sadarbība ir bijusi veiksmīga un produktīva, īpaši pieskaroties maijā notikušajai ST tiesnešu sarunai ar Valsts prezidentu, kurā piedalījās arī viesi no Vācijas konstitucionālās tiesas. Valsts prezidents novēlēja ST priekšsēdētājam un arī visam tiesas kolektīvam profesionāli veiksmīgu turpmāko darbību, vienlaikus uzturot aktīvu viedokļu apmaiņu ar citu valstu konstitucionālajām tiesām, īpaši reģionālā mērogā. 

 

A.Laviņš informēja Valsts prezidentu par ST izstrādāto strukturālo reformu projektu, kas sagatavots un kura galvenais uzdevums ir ST kapacitātes stiprināšana. Vienlaikus ST priekšsēdētājs īsi izklāstīja arī līdzšinējās sadarbības iestrādes ar citu valstu tiesām, piebilstot, ka ar Ukrainas konstitucionālo tiesu ir parakstīts divpusējās sadarbības memorands, kura ietvaros Latvijas tiesneši varētu dalīties savā pieredzē ar Ukrainas kolēģiem konstitucionālo tiesību jautājumos.

Sarunas noslēgumā A.Laviņš atzīmēja, ka šis gads pašai ST lielā mērā ir saistīts ar lietām, kas attiecas uz enerģētikas jautājumiem, kā arī noslēgumam tuvojas lieta par pienākumu izkārt valsts karogu svētku un atceres dienās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties