30. Jūnijs 2015 13:50
Jaunumi
Valdība izvērtē Latvijas prezidentūras ES Padomē rezultātus

Noslēdzoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, otrdien, 30.jūnijā, Ministru kabinets izskatīja informatīvo ziņojumu „Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē rezultāti”.

Ziņojumā sniegta informācija par prezidentūras sasniegumiem trijos prioritārajos darbības virzienos – konkurētspējīga Eiropa, digitāla Eiropa un iesaistīta Eiropa.

Kā galvenie panākumi izcelta prezidentūras panāktā vienošanās par Eiropas Stratēģisko investīciju fondu, Enerģētikas savienības izveide, paveiktais darbs pie Digitālā vienotā tirgus izveidei būtiskiem tiesību aktu priekšlikumiem telesakaru, kiberdrošības un datu aizsardzības jomā. 

Ziņojumā novērtēta Latvijas prezidentūras spēja ātri un efektīvi reaģēt uz izaicinājumiem ES iekšējai drošībai un ES migrācijas un patvēruma politikai.

Tāpat uzsvērts prezidentūras paveiktais, stiprinot sadarbību ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģiona valstīm.

Ziņojumā iekļauta detalizēta informācija par prezidentūras paveikto dažādu nozaru jautājumos. Informatīvais ziņojums sniedz pārskatu par prezidentūras laikā notikušajiem pasākumiem, prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programmu un komunikācijas pasākumiem, prezidentūras norisē iesaistītajiem cilvēkresursiem, kā arī atbalstītājiem.

Ziņojumu sagatavojusi Ārlietu ministrija sadarbībā ar visām nozaru ministrijām, Latvijas Banku un sociālajiem partneriem.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisinājās no 2015.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

Informatīvais ziņojums pieejams Ministru kabineta mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties