1. Jūlijs 2015 10:24
Jaunumi
Konkurences padome iekļauta starptautiski prestižā sarakstā
GCR Rating Enforcement 2015.gada izdevumā pasaules vadošo konkurences iestāžu sarakstā iekļautas tikai 36 valstis, un tagad Latvija ir starp tām.
Evija Trifanova, Leta

Pirmo reizi Latvijas Konkurences padome iekļauta prestižajā Global Competition Review (GCR) Rating Enforcement pasaules vadošo konkurences iestāžu reitingā. Par nozīmīgiem pēdējo gadu sasniegumiem konkurences pārkāpumu atklāšanā, konkurences kultūras veicināšanā un darba efektivitātes uzlabošanā iestāde saņēmusi augsto trīs zvaigžņu vērtējumu.

Pašlaik pasaulē konkurences uzraudzības iestādes kopumā ir vairāk nekā 130 valstīs, tādēļ fakts, ka Latvijas Konkurences padome ir iekļauta pasaules 36 vadošo konkurences iestāžu prestižajā sarakstā, ir ļoti nozīmīgs.

2015.gada GCR Rating Enforcement Latvijas pārskatā paziņo, ka „ar pārliecinošu trīs zvaigžņu vērtējumu Latvija ievalsē GCR Rating Enforcement.” Izvērtējot Latvijas Konkurences padomes rezultatīvos rādītājus, iestāde raksturota kā „iespējams, labākais konkurences uzraugs reģionā” (perhaps the best enforcer in the region).

Kā būtiskākie sasniegumi norādīti proaktīvi karteļu atklāšanas un novēršanas pasākumi, virkne jauninājumu iestādes darba efektivizēšanā, procentuāli liels skaits padziļinātas izpētes apvienošanās lietu izvērtēšanā, tiesvedības rezultāti, iestādes aktīvā sadarbība ar publisko iepirkumu rīkotājiem un valsts pārvaldes iestādēm konkurences jautājumu risināšanā.

Īpaši akcentēti iestādes reformēšanas centieni, neatkarīgas un efektīvas darbības nodrošināšanai izstrādājot priekšlikumus iestādes pilnīgai institucionālai autonomijai, bet negūstot atbalstu to tālākai virzībai.   

GCR Rating Enforcement 2015.gada izdevumā pasaules vadošo konkurences iestāžu sarakstā iekļautas tikai 36 valstis, tās vērtētas divu līdz piecu zvaigžņu sistēmā.

Vērtējumā ņemti vērā tādi rādītāji kā iestādes lielums, budžets, personāls, izmeklēto lietu skaits, sarežģītība un ilgums, piemēroto sodu apmērs, uzņēmumu apvienošanos veidi, iestādes rīcībspēja  u.c.

Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama atzīst: „Tā ir milzu atzinība tik mazai valstij kā Latvija un tik mazai iestādei kā Konkurences padome. Pirms trim gadiem, stājoties amatā, es tikai klusībā varēju cerēt, ka mēs kādreiz tur varētu nokļūt. Visbeidzot sapnis kļuvis par īstenību, un man ir gods vadīt tik profesionālu komandu, bez kuras pūlēm un entuziasma tas nekad nebūtu iespējams.”

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties