8. Jūlijs 2015 10:45
Jaunumi
ANO Augstais cilvēktiesību komisārs atzinīgi novērtē tiesībsarga darbu

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Augstais cilvēktiesību komisārs Zeids Raad Al Huseins nosūtījis tiesībsargam Jurim jansonam vēstuli, kurā norādījis, ka atzinīgi novērtē ombuda līdz šim paveikto, kā arī apsveicis ar Tiesībsarga birojam piešķirto „A” akreditācijas statusu Nacionālo cilvēktiesību aizsardzības institūciju Starptautiskās koordinēšanas komitejas Akreditācijas apakškomitejā.

Tiesībsargs ir novērtēts ar „A” akreditācijas statusu, kas ir augstākais novērtējums. Atbilstība „A” statusam piešķir balsošanas tiesības, tiesības piedalīties Starptautiskās koordinēšanas komitejas darbā un lēmumu pieņemšanā, kā arī darbā ANO Cilvēktiesību padomē un citos ANO mehānismos.

Akreditācijas process iepriekš norādītajā cilvēktiesību institūcijā nepieciešams, lai saņemtu augstāko starptautiski atzīto novērtējumu par tiesībsarga atbilstību nacionālo cilvēktiesību institūciju starptautiskajiem standartiem.

Tāpat akreditāciju piešķir starptautisku atpazīstamību un aizsardzību kā cilvēktiesību institūcijai, kas atbilst tā dēvētajiem Parīzes principiem.

Vienlaikus ANO Augstais cilvēktiesību komisārs savā vēstulē atkārtoti un stingri uzsver, ka nacionālās cilvēktiesību aizsardzības institūcijas jānodrošina ar atbilstošu finansējuma līmeni, lai garantētu to neatkarību aktivitāšu izvēlē un prioritāšu izvirzīšanā.

Tiesībsargs šī gada 26.maijā nosūtīja vēstuli ANO Augstajam cilvēktiesību komisāram ar atbalsta lūgumu uzrunāt Latvijas Republikas Saeimu un Ministru kabinetu, paužot atbalstu nepieciešamībai finansiāli stiprināt Tiesībsarga biroju.

Jāpiemin, ka vairākas starptautiskās organizācijas, tai skaitā ANO Augstā Cilvēktiesību komisāra biroja Nacionālo cilvēktiesību aizsardzības institūciju Starptautiskās koordinēšanas komitejas Akreditācijas apakškomiteja, Latvijas Republikas tiesībsarga akreditācijas procesā ir norādījusi uz adekvāta finansējuma nepieciešamību no valsts, lai varētu izpildīt tam uzticēto mandātu.

 

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties