13. Jūlijs 2015 15:56
Jaunumi
Rindu regulēšanas sistēmas ieviešana tiesās

Lai nodrošinātu efektīvāku klientu apkalpošanu, Tiesu administrācija aprīko tiesas ar rindu regulēšanas sistēmām, kas uzlabos tiesu apmeklētāju apkalpošanu un būtiski samazinās apkalpošanas laiku.

Rindu regulēšanas sistēma ir datorizēts un ekonomisks risinājums klientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai. Rindu regulēšanas sistēma būtiski ļauj samazināt gaidīšanas laiku, paaugstināt komfortu un radīt labvēlīgas attiecības starp klientiem un tos apkalpojošo personālu, līdz ar to tiek nodrošināta arī „caurspīdīgas” rindas veidošana un virzības loģika, kas izslēdz savstarpēju pretenziju iespējamību. Bez tam sistēma nodrošina statistikas datu uzglabāšanu.

Pašlaik rindu regulēšanas sistēma ieviesta Jelgavas pilsētas zemesgrāmatu nodaļā un Daugavpils pilsētas zemesgrāmatu nodaļā, kā arī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā un Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā, taču tuvākajā laikā, lai nodrošinātu efektīvāku klientu apkalpošanu, plānots ar šo sistēmu aprīkot noslogotākās Latvijas tiesas.

Rindu regulēšanas sistēma ļaus tiesu apmeklētājiem izvēlēties sev vēlamo pakalpojumu un iegūt informāciju par pakalpojumu saņemšanas kārtību, līdz ar to netiks patērēts laiks, lai noskaidrotu vēlamā pakalpojuma saņemšanas vietu vai, lai noskaidrotu atsevišķu informāciju par sniegtajiem pakalpojumiem.

Bez tam ar izveidotās mobilās aplikācijas „Qminder” palīdzību, kas pieejama viedtālruņiem, ir iespējams pieteikt kārtas numuru pakalpojuma saņemšanai un atteikt to, kā arī saņemt informāciju par tiesu apmeklētāju skaitu un pakalpojumu gaidīšanas ilgumu attiecīgajā tiesā.

„Apzinoties nepieciešamību uzlabot tiesas darbu ar modernajām tehnoloģijām, sagaidām, ka ieviestā rindu regulēšanas sistēma būtiski samazinās apmeklētāju apkalpošanas laiku un uzlabos apkalpošanas kvalitāti,” skaidro Tiesu administrācijas direktors Edvīns Balševics.

Tiesu administrācija ir tieslietu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas organizē un nodrošina rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu administratīvo darbu (veic personāllietvedību tiesās un zemesgrāmatu nodaļās, plāno tiesu un zemesgrāmatu nodaļu budžetu un rīkojas ar piešķirtajiem finanšu līdzekļiem, nodrošina tiesas un zemesgrāmatu nodaļas ar materiāltehniskajiem līdzekļiem, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūru).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties