15. Jūlijs 2015 17:13
Jaunumi
Juridiskā komisija vērtēs Krimināllikuma regulējumu par seksuālo vardarbību pret bērniem

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš ir sasaucis Saeimas Juridiskās komisijas ārkārtas sēdi, lai vērtētu Krimināllikuma regulējumu attiecībā uz seksuālo vardarbību pret bērniem, kā arī likuma piemērošanas praksi.

“Šobrīd, kad visu Latviju ir satricinājusi ziņa par gadījumu, kad par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo vainīgajiem piespriests piespiedu darbs, likumdevējam ir jāreaģē un jautājums jāskata sistēmiski. Ir jāizvērtē ne vien Krimināllikuma un sodu politikas atbilstība nodarījumu smagumam, bet arī tiesību piemērotāju spēja likumu atbilstoši interpretēt un piemērot, lai tiktu sasniegts krimināltiesisko attiecību taisnīgs noregulējums,” norāda Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedre Inese Lībiņa-Egnere.

Uz sēdi tiks aicināti Tieslietu ministrijas un Ģenerālprokuratūras vadības pārstāvji, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Augstākās tiesas Judikatūras nodaļas, Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas un Valsts probācijas dienesta pārstāvji.

Saeimas Juridiskās komisijas sēde notiks otrdien, 21.jūlijā, pulksten 11.00 Jēkaba ielā 11, Sarkanajā zālē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties