9. Septembris 2015 14:12
Jaunumi
Cilvēktiesību komisija: ikvienai personai līdz 18 gadu vecumam kriminālprocesā būs visas nepilngadīgo tiesības
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 9.septembrī konceptuāli atbalstīja grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā.
Ernests Dinka, Saeimas kanceleja

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 9.septembrī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā (BTAL), kas personām, kuras pilngadību ieguvušas pirms 18 gadu vecuma, kriminālprocesā paredz visas nepilngadīgo tiesības.

„Parasti ar vārdu „nepilngadīgais” saprot personu līdz 18 gadu vecumam. Taču Civillikums paredz, ka izņēmuma gadījumos persona arī pirms 18 gadu vecuma var tikt izsludināta par pilngadīgu. Grozījumi nepieciešami, lai ikvienam, kurš nav sasniedzis 18 gadu vecumu, neatkarīgi no viņa civiltiesiskā statusa nodrošinātu visas nepilngadīgo tiesības,” uzsvēra Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne.

Likuma grozījumi paredz noteikt, ka administratīvo pārkāpumu un krimināltiesiskās attiecībās bērns ir persona, kas nav sasniegusi 18 gadu vecumu. Formulējums sasaista kriminālprocesuālajās tiesībās lietoto terminu „nepilngadīgais” ar Bērnu tiesību aizsardzības likumā lietoto terminu „bērns”, skaidro likumprojekta autori.

Lai likumprojekts „Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā” stātos spēkā, tas vēl jāizskata Saeimā trīs lasījumos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties