10. Septembris 2015 14:59
Jaunumi
Negroza spriedumu uzlikt pašvaldībai pienākumu reģistrēt pieteicēju sociālā dzīvokļa izīrēšanas rindā

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments 8.septembrī atstāja negrozītu Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam uzlikts pienākums reģistrēt pieteicēju sociālās dzīvojamās telpas izīrēšanai 13.reģistrā.

Augstākā tiesa spriedumā norādījusi, ka apgabaltiesa ir pareizi interpretējusi un konkrētajiem apstākļiem piemērojusi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 28.panta trešo daļu, kas noteic, ka gadījumā, ja persona lūdz pārtraukt tai sniegto pakalpojumu aprūpes institūcijā, pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā persona dzīvojusi pirms iestāšanās aprūpes institūcijā, ir pienākums nodrošināt šai personai izmitināšanu, ja tai nav iespējams likumā noteiktajā kārtībā iemitināties agrāk aizņemtajā dzīvojamā telpā. Augstākās tiesas spriedums nav pārsūdzams.

Lietā konstatēts, ka pieteicējs saņēma sociālo pakalpojumu ilgstošas aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, taču izteica vēlēšanos no šī pakalpojuma atteikties. Tā kā pirms iemitināšanas aprūpes institūcijā pieteicējs dzīvojis Rīgā, bet iepriekš aizņemtajā dzīvoklī viņam nebija iespējams atgriezties, pieteicējs lūdza pašvaldībai reģistrēt viņu sociālā dzīvokļa izīrēšanas rindā. Rīgas domes Mājokļu un vides departaments atteica reģistrēt pieteicēju palīdzības saņemšanai sociālā dzīvokļa vai sociālās dzīvojamās telpas izīrēšanai 13.reģistrā, uzskatot, ka viņš neatbilst tiesību normās, kas regulē dzīvokļa palīdzības sniegšanas jautājumus, noteiktajām prasībām.

Gan pirmās instances tiesa, gan apelācijas instances tiesa pieteikumu apmierināja un uzlika pienākumu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam reģistrēt pieteicēju sociālās dzīvojamās telpas izīrēšanai 13.reģistrā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties