7. Oktobris 2015 14:35
Jaunumi
Tiesnešu saimi papildina divi jauni tiesneši
Dzintars Rasnačs, Nora Pakule, Agris Dreimanis un Raimonds Vējonis tiesnešu zvēresta došanas ceremonijā.
Toms Kalniņš, VPK

Trešdien, 7.oktobrī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs piedalījās tiesneša zvēresta došanas ceremonijā Valsts prezidentam.

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim zvērestu nodeva divi jaunie tiesneši – Agris Dreimanis un Nora Pakule, kuri sava amata pienākumu pildīšanu uzsākuši attiecīgi Administratīvā rajona tiesā un Dobeles rajona tiesā.

Dz.Rasnačs ceremonijas laikā uzsvēra tiesneša amata nozīmīgumu un to, ka, jau strādājot par tiesneša palīgiem, tiesneša amata kandidāti ir iepazinuši šī darba nopietnību. Tieslietu ministrs vērsa jauno tiesnešu uzmanību uz to, ka, saņemot no Valsts prezidenta amata ķēdi, kas oficiāli apliecina pievienošanos tiesnešu saimei un reāli uzsākot darbu tiesneša amatā, ir jāapzinās šī darba svarīgums. Turklāt katram tiesnesim ik pēc pieciem gadiem atkārtoti ir jāapliecina sava kvalifikācija augstākajā līmenī.

Dz.Rasnačs akcentēja moderno tehnoloģiju (audio un video konferences iekārtu) lomu tiesneša darbā, kas viennozīmīgi palīdz spriest tiesu, tomēr uzsvēra tiesneša taisnīgu spriešanu, ko tehnoloģijas nekad neaizstās, jo tikai tiesnesis varēs izvērtēt tiesvedības attīstību – kā bija, kā ir un kā būs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties