13. Oktobris 2015 09:25
Jaunumi
Centrālās un Austrumeiropas Augstāko tiesu priekšsēdētāju konferencē iepazīstina ar Latvijas tiesu komunikācijas iniciatīvām

Šodien, 13.oktobrī, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs Centrālās un Austrumeiropas valstu Augstāko tiesu priekšsēdētāju konferencē Horvātijā dalīsies pieredzē par Latvijas tiesu komunikācijas jaunajām iniciatīvām.

Augstākās tiesas un Tieslietu padomes priekšsēdētājs stāstīs par diviem Tieslietu padomes apstiprinātiem dokumentiem – Tiesu sistēmas komunikācijas vadlīnijām un Tiesu komunikācijas stratēģiju, daloties pieredzē, kas Latvijas Tieslietu padomi mudināja izstrādāt šādus dokumentus un ar kādiem izaicinājumiem sastopas tiesas, ieviešot komunikācijas dokumentus praktiskā darbībā.

Centrālās un Austrumeiropas valstu Augstāko tiesu priekšsēdētāju šīgada konferencē 11.–14.oktobrī Brijuni satiekas gandrīz 30 valstu Augstāko tiesu priekšsēdētāji. Konferences darba kārtībā diskusijas risināsies arī par ilgajiem tiesu procesiem un tiesu priekšsēdētāju iespējām tos paātrināt, tiesu efektivitāti, tiesas lēmumu izmantošanu tiesas procesā, alternatīvajiem strīdu risināšanas veidiem. Konferencē paredzēts izstrādāt ziņojumu par tiesnešu neatkarības principiem.

Centrālās un Austrumeiropas Augstāko tiesu priekšsēdētāju konferences tiek organizētas kopš 2011.gada, sekmējot diskusiju forumu par tiesu sistēmas reformu Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs.

Konferences organizētas ar Centrālās un Austrumeiropas Tiesību institūta – CEELI (Central Eastern Europe Law Initiative) – atbalstu. CEELI ir neatkarīga, starptautiska bezpeļņas organizācija, kas kopš 1999.gada nodarbojas ar praktizējošu juristu profesionālās un starptautiskās pieredzes veidošanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties