14. Oktobris 2015 09:13
Jaunumi
Tiesībsargs izsludina konkursu “Gada balva personu ar invaliditāti atbalstam”

Tiesibsargs aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju pieteikt konkursam nevalstiskās organizācijas, kas palīdzējušas cilvēkiem ar invaliditāti. Konkursu organizē tiesībsargs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons”. Nevalstiskās organizācijas var pieteikt ikvienā no 7 nominācijām, nosūtot elektronisku pieteikumu uz e-pasta adresi nvobalva@tiesibsargs.lv līdz 30.oktobrim.

Konkursa mērķis ir identificēt labās prakses piemērus un sekmēt personu ar invaliditāti intereses pārstāvošo nevalstisko organizāciju darbību. Konkursam izvēlētas 7 nominācijas, kurām iespējams pieteikt atbilstošākās nevalstiskās organizācijas (“Skaļākā balss”, “Nodarbinātības veicinātājs”, “Digitālās integrācijas veicinātājs”, “Pakalpojumu nodrošinātājs”, “Izglītības veicinātājs”, “Sociālā kampaņa”, “Bērnu ar invaliditāti aizstāvis”). Ar detalizētu nomināciju aprakstu var iepazīties konkursa nolikumā. Konkursa nolikums, kā arī pieteikuma veidlapa atrodama Tiesībsarga biroja mājaslapā www.tiesibsargs.lv.

Konkursa pieteikumus vērtēs īpaša žūrijas komisija. Žūrijas komisijas sastāvā būs vairākas sabiedrībā zināmas personas, kā arī tiesībsargs Juris Jansons, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks un Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” vadītājs Ivars Balodis. Konkursa noslēguma ceremonija un uzvarētāju apbalvošana notiks 3.decembrī, no plkst. 18.00 līdz 20.00, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Šī gada 3.decembrī, kas ir Starptautiskā cilvēku ar invaliditāti diena, tiek rīkoti trīs pasākumi, kas veltīti, lai pievērstu sabiedrības uzmanību personu ar invaliditāti situācijas uzlabošanai un veicinātu šo personu iekļaušanu sabiedrībā. Tiks organizēta konference, kurā tiesībsargs prezentēs monitoringa ziņojumu par ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām īstenošanu Latvijā, paralēli organizējot kontaktu biržu, kurā dažādas nevalstiskās organizācijas tiks aicinātas veidot sadarbību, kā arī konkursa noslēguma ceremonija un uzvarētāju apbalvošana. Visus trīs pasākumus organizē tiesībsargs, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons”. Visi minētie pasākumi notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties