22. Oktobris 2015 09:35
Jaunumi
Augstākās tiesas muzeju apmeklē Vladimira Bukovska mazmazdēls
Bukovska mazmazdēls Igors Bukovskis, tiekoties ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču.
No Augstākās tiesas arhīva

Pēc diviem gadiem, 2017.gadā, kad būs Latvijas Senāta senatora, Latvijas Universitātes profesora Vladimira Bukovska 150.jubilejas gads, Augstākā tiesa sadarbībā ar Bukovska dzimtu varētu rīkot tam veltītus pasākumus, piemēram, organizēt konferenci vai līdzdarboties Latvijas civiltiesību klasiķa izcilās „Civilprocesa mācību grāmatas” izdošanā – šāds priekšlikums pārrunāts, Bukovska mazmazdēlam Igoram Bukovskim tiekoties ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču.

Otrdien, 20.oktobrī, viens no plašās Bukovska dzimtas pēctečiem Igors Bukovskis viesojās Augstākajā tiesā, lai iepazītos ar materiāliem par Latvijas Senātu un senatoru Vladimiru Bukovski, kas glabājas Augstākās tiesas muzejā.

Viņš bija atnesis arī Bukovsku dzimtas relikvijas – Valsts prezidenta Vladimiram Bukovskim dāvināto 1937.gada Civillikumu, ko tā izstrādāšanas darba grupas vadītājs pats nesaņēma, jo īsi pirms tā spēkā stāšanās mira.

Bukovsku dzimta rūpīgi glabā arī Vladimira Bukovska apbalvojumus – visu Baltijas valstu – Latvijas, Igaunijas un Lietuvas – augstākos ordeņus, Krievijas Svētās Annas ordeni, kā arī Latvijas universitātes doktora nozīmi un citus apbalvojumus.

Bukovsku dzimtai ir savs ģerbonis, kas rotā īpašu dzimtas vēstures grāmatu, ko savām rokām veidojis Vladimira Bukovska dēls Dmitrijs, kas arī bija jurists, prokurors un pasniedzējs Latvijas Universitātē. Tagad to glabā Dmitrija mazdēls, arī jurists Igors Bukovskis, kurš šobrīd dara savu sirdsdarbu – viņš pasaules ūdeņos vada jahtu „Lettland”, iegūst godalgotas vietas pasaules burāšanas čempionātos un eksaminē jaunos burātājus.

Tiesību zinātņu doktors Vladimirs Bukovskis (1867–1937) Latvijas brīvvalsts pirmajā laikā bija Latvijas Universitātes civiltiesību pasniedzējs un profesors, Latvijas Senāta Civilās kasācijas departamenta senators 1934.–1937.gadā, Tieslietu ministrijas juriskonsults, piedalījies daudzu likumprojektu izstrādāšanā. Viens no Civillikuma autoriem, vadījis visas trīs šī likuma izstrādāšanas komisijas 1920.–1937.gadā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties