26. Oktobris 2015 09:28
Jaunumi
Konferencē Saeimas namā diskutēs par risinājumiem cilvēku tirdzniecības novēršanai

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere šodien, 26.oktobrī, pulksten 10.00 atklās starptautisku konferenci „Drošības kompass – efektīvi risinājumi cilvēku tirdzniecības novēršanai”. Konference, kas pulcēs ekspertus no vairākām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, notiks Saeimas namā Jēkaba ielā 11, Rīgā.

Konferences mērķis ir stiprināt ES valstu partnerību un veicināt cilvēktirdzniecības upuru izcelsmes valstu un mērķa valstu starpinstitucionālo sadarbību, meklējot efektīvākos cilvēktirdzniecības apkarošanas veidus.

Konference „Drošības kompass – efektīvi risinājumi cilvēku tirdzniecības novēršanai” pēc biedrības „Resursu centrs sievietēm MARTA” iniciatīvas tiek organizēta sadarbībā ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju un Saeimas Eiropas lietu komisiju.

Līdztekus Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājai Inesei Laizānei, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājai Lolitai Čigānei, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja biedram Andrejam Judinam un citiem Saeimas pārstāvjiem konferencē piedalīsies arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kā arī eksperti no Apvienotās Karalistes, Igaunijas un Zviedrijas.

Konferences dalībniekus iepazīstinās ar Eiropas Komisijas programmas „Noziedzības prevencija un apkarošana” finansētā projekta „Drošības kompass” nozīmīgākajiem rezultātiem un projekta ietvaros veiktā pētījuma secinājumiem par cilvēktirdzniecībai Latvijā un Igaunijā izmantotajiem rekrutēšanas mehānismiem.

Eksperti dalīsies pieredzē par funkcionējošām izejas programmām, kas paredzētas no cilvēktirdzniecības cietušām personām, un starptautisko praksi upuru atbalsta un aizsardzības mehānisma lietošanā.

Konferences programma

Konference būs skatāma arī tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties