28. Oktobris 2015 13:35
Jaunumi
Vēstniece Ilze Juhansone kļūst par Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra vietnieci
Vēstniece Ilze Juhansone iecelta par Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra vietnieci.
Evija Trifanova, LETA

27.oktobrī Eiropas Komisija, pamatojoties uz priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera priekšlikumu, iecēla Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā (ES) Ilzi Juhansoni Komisijas ģenerālsekretāra vietnieka amatā.

Šis ir augstākais amats ES institūcijās, kuru līdz šim ir ieņēmis Latvijas diplomāts. Jaunajā amatā I.Juhansone darbu uzsāks 16.novembrī. 

Ārlietu ministrijā I.Juhansone strādā kopš 2008.gada un bijusi valsts sekretāra vietniece, kā arī Eiropas Savienības direkcijas vadītāja. Ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces amatā Pastāvīgajā pārstāvniecībā ES iecelta 2011.gada martā. Pirms darba ārlietu dienestā viņa ieņēma augstus amatus Iekšlietu un Tieslietu ministrijā. 

2014.gada 4.maijā I.Juhansonei piešķirts III šķiras Triju Zvaigžņu ordenis. Vēstniece vadīja Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības darbu Briselē Latvijas pirmās prezidentūras laikā ES Padomē.

I.Juhansone beigusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti, iegūstot latviešu valodas un literatūras pasniedzējas diplomu, kā arī jurista kvalifikāciju Juridiskajā fakultātē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties