30. Oktobris 2015 09:58
Jaunumi
Latvija paraksta starptautisko deklarāciju par atvērtu pārvaldību

Atvērtās pārvaldības partnerības (Open Government Partnership) samita ietvaros Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica paziņoja par Latvijas pievienošanos Starptautiskajai deklarācijai par atvērtu pārvaldību ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanai.

Deklarācijā Atvērtās pārvaldības partnerības dalībvalstis pauž gatavību izmantot atvērtās pārvaldības priekšrocības, lai sasniegtu ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus. Īpaša nozīme šajā darbā paredzēta atvērto datu pieejamībai un valdību ciešai sadarbībai ar pilsonisko sabiedrību.

Atvērtās pārvaldības partnerības forums tika aizsākts 2011.gadā pēc ASV un Brazīlijas iniciatīvas. Tas apvieno 66 pasaules valstis, kuras izstrādā nacionālos rīcības plānus un uzņemas konkrētas saistības valsts institūciju darbības uzlabošanai, tādējādi veicinot efektīvāku, atklātāku valsts pārvaldi, lielāku pilsoniskās sabiedrības iesaisti valsts politiskajos procesos un tās uzticēšanos valsts institūcijām.

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Z. Kalniņa-Lukaševica pēc Meksikas valdības ielūguma no 27. līdz 30.oktobrim uzturas darba vizītē Mehiko, lai piedalītos Atvērtās pārvaldības partnerības ministru līmeņa samitā, kā arī pārrunātu Latvijas un Meksikas attiecības un sadarbības iespējas, tiekoties ar Meksikas amatpersonām.

Vizītes ietvaros, tiekoties ar Meksikas Ārlietu ministrijas Eiropas lietu direkcijas ģenerāldirektoru Alehandro Negrinu (Alejandro Negrin), Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre pauda nepieciešamību izmantot šobrīd eksistējošās iespējas Latvijas – Meksikas attiecību padziļināšanai. Latvija ir gatava aktīvi līdzdarboties Eiropas Savienības un Meksikas stratēģiskās sadarbības aktualizēšanai atbilstoši šī brīža situācijai.

Parlamentārā sekretāre ļoti pozitīvi novērtēja abu valstu iespējas sadarboties izglītības jomā. Latvijas augstākās mācību iestādes var kļūt par labu mūsdienu izglītības iegūšanas vietu Meksikas studentiem. Z. Kalniņa-Lukaševica atzīmēja labo Rīgas Tehniskās universitātes sadarbības piemēru ar Meksikas augstskolām. Ekonomiskās sadarbības veicināšanai parlamentārā sekretāre aicināja Meksikas Ārlietu ministriju līdzdarboties savstarpēju biznesa delegāciju vizīšu organizēšanā.

Meksikas Ārlietu ministrijas Eiropas lietu direkcijas ģenerāldirektors A.Negrins no savas puses uzsvēra, ka pašreizējās attiecībās starp Meksiku un Eiropas Savienību pastāv acīmredzama nepieciešamība Meksikai attīstīt aktīvu un daudzpusēju sadarbību ar ikvienu ES dalībvalsti. Šajā kontekstā Meksika saskata labas perspektīvas attiecību attīstībai ar Latviju. Puses bija vienisprātis, ka ir jāaktivizē savstarpējo politisko kontaktu un vizīšu dinamika.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties