3. Novembris 2015 15:56
Jaunumi
Valdība atbalsta finansējuma piešķiršanu ceļu satiksmes uzraudzības uzlabošanai

Otrdien, 3. novembrī Ministru kabinets izdeva rīkojumu "Par finansējuma piešķiršanu Iekšlietu ministrijai pasākumiem, kas saistīti ar ceļu satiksmes uzraudzības uzlabošanu" ar mērķi samazināt uz ceļiem bojāgājušo skaitu.

Līdz ar to Iekšlietu ministrijai atļauts uzņemties ilgtermiņa saistības ceļu satiksmes uzraudzības nodrošināšanai nepieciešamo 40 netrafarēto un 10 trafarēto operatīvo transportlīdzekļu ar atbilstošu aprīkojumu nomas izdevumu segšanai 2017.gadā – ne vairāk kā 355 200 eiro, 2018.gadā un turpmāk katru gadu – ne vairāk kā 666 000 eiro. Izdevumu segšana paredzēta no prognozētajiem ieņēmumiem.

Vienlaikus nolemts paredzēt nepieciešamo finansējumu 2017.–2019.gadā Iekšlietu ministrijai (Valsts policijai) 10 motociklu un 15 vieglo transportlīdzekļu iegādes, tehnisko līdzekļu (tai skaitā 10 pārvietojamo fotoradaru) un to uzturēšanas izdevumu (tai skaitā 15 pārvietojamo fotoradaru) segšanai, kā arī nepieciešamo rāciju iegādei. Piecus pārvietojamos fotoradarus paredzēts iegādāties jau 2016.gadā no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja līdzekļiem, par kuru izlietojumu lemj Ceļu satiksmes drošības padome.

Papildus tam Valsts policijai paredzēts finansējums 15 darbinieku, ar kuriem tiks slēgts darba līgums, uzturēšanai, lai nodrošinātu pārvietojamo fotoradaru transportēšanu un darbības nodrošināšanu, t.sk. apsardzi. Papildus amata vietu ieviešana paredzēta, nepalielinot kopējo Iekšlietu ministrijas amata vietu skaitu, bet veicot amata vietu iekšēju pārdali.

Minēto pasākumu īstenošana ļaus Valsts policijai uzlabot ceļu satiksmes drošības situāciju valstī un sasniegt Eiropas Komisijas pieņemtajā Ceļu satiksmes drošības programmā 2011.–2020.gadam izvirzīto mērķi – nākamajos desmit gados uz pusi samazināt bojāgājušo skaitu uz Eiropas ceļiem.

Tāpat otrdien valdībā ir izskatīts un atbalstīts jautājums par papildus 20 stacionāro fotoradaru iegādi un uzturēšanu, ko veiks Ceļu satiksmes drošības direkcija uz deleģējuma līguma ar Valsts policiju pamatā. Rezultātā 2016.gadā uz Latvijas ceļiem jau būs 40 stacionārie fotoradari.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties