9. Novembris 2015 15:28
Jaunumi
Saeimas namā notiks filmas “Latvijas valsts simboli” pirmizrāde

Otrdien, 10.novembrī, Saeimas namā notiks pirmizrāde filmai “Latvijas valsts simboli”, kas stāsta par mūsu valsts simboliem, to lomu un nozīmi.

Filmas atklāšanā uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Pirms filmas demonstrēšanas notiks diskusija, kurā par valstiskumu, Latvijas simboliem un jaunatnes patriotismu spriedīs Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Tiesību zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētājs un parlamenta deputāts Ringolds Balodis, Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, Valsts prezidenta konstitucionālo tiesību padomnieks Jānis Pleps un filmas producente Arta Ģiga.

Pasākumā aicināti piedalīties Jūrmalas skolu vēstures skolotāji, pilsētas skolēni, kā arī pašvaldības pārstāvji, jo filma tapusi ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu. Tāpat uz atklāšanu aicināti eksperti, kuri piedalījušies filmas tapšanā, kā arī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studenti.

Filmā stāsta par valsts konstitucionālajām vērtībām. Tās skaidro autoritatīvi juristi un politiķi, norāda filmas veidotāji. Filmas mērķauditorija galvenokārt ir jaunieši, un to 18.novembrī demonstrēs Latvijas Neatkarīgajā Televīzijā. Tāpat filmas ierakstu patriotisma nedēļas ietvaros plānots dāvināt skolām.

Pēc filmas demonstrēšanas Saeimas priekšsēdētāja kopā ar Jūrmalas pilsētas skolēniem un Nīderlandes vēstnieku pie Saeimas nama stādīs Nīderlandes vēstniecības dāvinātās tulpes ‘Latvija’.

Filmas pirmizrādes pasākums otrdien, 10.novembrī, sāksies pulksten 14.00 Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties