10. Novembris 2015 14:36
Jaunumi
Valdība turpinās darbu pie aizlieguma ieviešanas saistībā ar aizsedzoša apģērba nēsāšanu sabiedriskās vietās

Otrdien, 10.novembrī, valdībā slēgtajā sēdē atbalstīja informatīvo ziņojumu par iespēju ieviest aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu. Tajā Tieslietu ministrija norādījusi, ka jāveic padziļināta izpēte par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos saistībā ar aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu.

Informatīvajā ziņojumā minēts, ka ņemot vērā Latvijas normatīvo regulējumu, citu valstu pieredzi ieviešot līdzīgo aizliegumu, kā arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas judikatūras izvērtējumu, valstij ir tiesības noteikt aizliegumu sabiedriskajās vietās nēsāt seju aizsedzošo apģērbu. Līdz ar to šāds aizliegums var tikt paredzēts arī Latvijas normatīvajos aktos. Tomēr šādam aizliegumam ir jābūt noteiktam likumā pietiekami skaidri un saprotami, jāatbilst specifiskajai valsts situācijai, jābūt vienīgajam līdzeklim, lai sasniegtu likuma mērķi. Tāpat noteikts, ka pirms aizlieguma ieviešanas ir nepieciešama visaptveroša diskusija.

Valdības sēdē vienojās, ka Tieslietu ministrija, kopā ar Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju veiks vispusīgu izvērtējumu par minēto aizliegumu, kā arī pēc tam Tieslietu ministrija līdz 2016.gada 1.martam izstrādās nepieciešamos tiesību aktus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties