11. Novembris 2015 09:23
Jaunumi
Latvijas tiesnešus konferencē uzrunās Valsts prezidents

Piektdien, 13.novembrī, Latvijas tiesneši – rajonu un pilsētu tiesu, to zemesgrāmatu nodaļu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši – pulcēsies uz ikgadējo tiesnešu konferenci.

Piedalīties konferencē un uzrunāt Latvijas tiesnešus aicināts Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Uz konferenci aicināta arī Valsts prezidenta izveidotā Tiesiskās vides pilnveides komisija.

Konferences viesi būs arī Tieslietu padomes locekļi, Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas deputāti, Satversmes tiesas tiesneši un Goda tiesneši.

Pārskatu par Tieslietu padomes darbu kopš iepriekšējās konferences sniegs Tieslietu padomes priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs. Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs informēs par aktualitātēm tieslietu sistēmā. Atskaiti par gada darbu sniegs Tiesnešu ētikas komisijas priekšsēdētājs Visvaldis Sprudzāns.

Izprotot komunikācijas nozīmi tiesu sistēmas un tiesu darbā, Tieslietu padome ir apstiprinājusi divus nozīmīgus normatīvus – Tiesu sistēmas komunikācijas vadlīnijas un Tiesu komunikācijas stratēģiju. Kā stratēģiju ieviest darbībā, kā tiesnesim būt pārliecinošam komunikācijā – par to saruna konferences otrajā daļā.

Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kuru ne retāk kā reizi gadā sasauc Tieslietu padome. Tieslietu padome arī apstiprina Tiesnešu konferences nolikumu.

Tiesnešu konference notiks piektdien, 13.novembrī, Radisson Blue Hotel Latvija konferenču zālē. Sākums plkst.10.00.

Tiesnešu konferences darba kārtība

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties