12. Novembris 2015 11:08
Jaunumi
„Korupcijas novēršana” – 2015.gada apmeklētākais kurss

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) speciālistu vadītais kurss „Korupcijas novēršana” ir 2015.gada apmeklētākais kurss Valsts administrācijas skolā (VAS).

„Korupcijas novēršanu” šogad jau apmeklējušas 460 valsts amatpersonas. Šī kursa mērķis ir sniegt pamatzināšanas, rekomendācijas un praktiskās iemaņas par korupciju, par apstākļiem, kas veicina korupciju, kā arī par sekām, kas tiek nodarītas korupcijas rezultātā sabiedrības interesēm un katram indivīdam personīgi. Līdzās tam tiek sniegta informācija par korupcijas novēršanas un apkarošanas tiesiskiem aspektiem un metodēm, kādas izmanto korupcijas apkarošanā un novēršanā. Valsts amatpersonām tiek skaidrots interešu konflikta jēdziens un pasākumu kopums, kas veicams, lai novērstu interešu konflikta situācijas.

KNAB sadarbībā ar VAS organizē arī izglītojošo kursu „Interešu konflikta novēršana un valsts amatpersonu profesionālā ētika” par ētikas lomu korupcijas mazināšanā, ētikas kodeksu izstrādāšanu un to nozīmi darbinieku ētiskas rīcības veicināšanā. Šādi KNAB veicina valsts amatpersonu informētību un izpratni par likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” valsts amatpersonām noteiktajiem ierobežojumiem un aizliegumiem.

Izglītošanas jomā KNAB uzdevums ir veicināt sabiedrības informētību par korupcijas negatīvajām sekām. Šajā nolūkā KNAB izvērtē sabiedrības un amatpersonu zināšanas un izpratni pretkorupcijas jautājumos un, balstoties uz rezultātiem, veic izglītošanas pasākumus tādās jomās kā pretkorupcijas likumdošana, iestāžu veiktie korupcijas novēršanas profilaktiskie pasākumi un ētika.

KNAB aicina ikvienu būt neiecietīgam pret valsts amatpersonu korupciju, neiesaistīties pretlikumīgās darbībās un par sev zināmiem gadījumiem vērsties KNAB Brīvības ielā 104/2, Rīgā, vai zvanot pa bezmaksas uzticības tālruni 80002070, vai sūtot informāciju elektroniski uz knab@knab.gov.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties