17. Novembris 2015 13:06
Jaunumi
Narkotisko vielu atkarības ierobežošanai ievieš jaunus pasākumus

Otrdien, 17.novembrī, Ministru kabinets izdeva rīkojumu “Grozījumi Narkotisko un psihotropo vielu un to atkarības izplatības ierobežošanas un kontroles pamatnostādnēs 2011.–2017.gadam”. Rīkojums paredz papildināt pamatnostādnes ar jauniem pasākumiem, lai efektīvāk ierobežotu minēto atkarību izplatību Latvijā.

Lai uzlabotu speciālistu zināšanas par kvalitatīvām profilakses programmām, plānots organizēt izglītojošus seminārus profilakses programmu izstrādātājiem un īstenotājiem, popularizējot Eiropas narkotiku lietošanas profilakses kvalitātes standartu izmantošanu.

Paredzot palielināt apmaksāto gultas vietu skaitu obligātajā ārstēšanas programmā,  pamatnostādnēs iekļauts jauns pasākums - palielināt valsts ikgadēji apmaksāto pacientu skaitu nepilngadīgo personu obligātajā ārstēšanas programmā. Iespējamais papildus finansējums šī pasākuma īstenošanai tiks izskatīts kontekstā ar piešķirto finansējumu veselības aprūpes pakalpojumu apmaksai.

Savukārt, lai stiprinātu sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, pamatnostādnes papildinātas ar pasākumu, kas paredz izveidot konsultatīvu pilsoniskās sabiedrības sadarbības tīklu un tā ietvaros organizēt ikgadēju sanāksmi par narkotiku problēmjautājumiem.

Pamatnostādnēs iekļauts arī uzdevums organizēt profilakses pasākumu veikšanu narkotiku lietošanas ierobežošanai, kas paredz īstenot profilakses programmas 2016. un 2017.gadā.

Tāpat arī paredzēts izstrādāt vadlīnijas statistikas datu apkopošanai par narkotiku nelegālo tirgu un ar narkotikām saistīto noziedzību.

Grozījumi pamatnostādnēs izstrādāti spēkā esošo pamatnostādņu ieviešanas izvērtēšanas rezultātā, kā arī ņemot vērā īpaši pagājušajā gadā aktualizējušos jauno psihoaktīvo vielu  izplatīšanas un lietošanas problēmu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties