2. Decembris 2015 09:18
Jaunumi
Nacionāla mēroga sacīkste tieslietās. 2.decembrī apbalvos uzvarētājus!

Šogad jau desmito gadu pēc kārtas notiek jauno juristu un tiesībzinātnes studentu pētniecisko darbu konkurss. Tā ir vienīgā nacionāla mēroga rakstveida sacīkste tieslietās Latvijā. Vērtēšanas komisija savu darbu padarījusi, un klāt brīdis pavēstīt konkursa uzvarētājus!

Arī šogad līdzās skaitliski vislielākajam Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes pārstāvju pulkam savus darbus iesūtījuši Rēzeknes Augstskolas, Daugavpils Universitātes, Rīgas Stradiņa Universitātes un Rīgas Juridiskās augstskolas studenti un absolventi.

Šodien, 2.decembrī, pulksten 15.00 rīkotāji aicina uz pētniecisko darbu konkursa noslēguma pasākumu LU Bibliotēkas Konferenču zālē Kalpaka bulvārī 4.

Konkursam iesūtīti 36 darbi, kas vērtēšanai iedalīti 6 sekcijās. Svinīgajā pasākumā tiks sumināti katras sekcijas uzvarētāji, kā arī kopsummā visaugstāko vērtējumu ieguvušais darbs, kas saņems galveno balvu. Arī šogad jaunie juristi un tieslietu studenti konkursam varēja iesniegt gan speciāli rakstītu darbu, gan arī studiju procesa ietvaros tapušu pētniecisku darbu.

„Konkursa mērķis ir veicināt kvalitatīvu Latvijas juristu diskusiju par aktuāliem tiesību teorijas un prakses jautājumiem, pēc iespējas plašāk tajā iesaistot jaunos tiesībniekus. Jauno tiesībzinātnieku atbalstam ir svarīga loma Latvijas nostiprināšanā: efektīva un mūsdienīga tieslietu sistēma ir obligāta tiesiskas un demokrātiskas valsts sastāvdaļa, tādēļ meklēt un atbalstīt jaunos talantus šajā nozarē ir ne mazāk svarīgi kā Latvijai šobrīd aktuālajās inženierzinātnēs vai sabiedrības vienmēr cienītajā mākslas laukā,” tā specializētā žurnāla „Jurista Vārds” galvenā redaktore Dina Gailīte.

Aizvadītajos desmit gados pierādījies, ka no konkursa ir arī praktisks ieguvums. Šis pasākums ir iespēja tieslietu studentiem un topošajiem profesionāļiem pieteikt sevi Latvijas jauno juristu vidū.

Iesniegtos darbus vērtēja žurnāla „Jurista Vārds” zinātniski konsultatīvā padome un redakcija, kā arī pieaicinātie eksperti un konkursa atbalstītāju pārstāvji.

Pasākumā piedalīsies konkursa darbu autori, viņu zinātniskie konsultanti un žūrijas locekļi, konkursa atbalstītāji, „Jurista Vārda” redakcijas un konsultatīvās padomes locekļi, kā arī oficiālā izdevēja „Latvijas Vēstnesis” pārstāvji.

Konkursa sekciju uzvarētāji balvās saņems VSIA „Latvijas Vēstnesis” un VAS „Tiesu namu aģentūra” apgādā izdoto juridisko literatūru un žurnāla „Jurista Vārds” 2016. gada abonementus.

Papildus tam labākajiem konkursantiem savas balvas pasniegs seši Latvijas zvērinātu advokātu biroji – COBALT, RODE UN PARTNERI, FORT, RUSANOVS & PARTNERI, VILGERTS un SAULVEŽA VĀRPIŅA birojs, tai skaitā piedāvājot jaunajiem tiesībniekiem juridiskās prakses iespējas.

Ieeja pasākumā tikai ar ielūgumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties