1. Decembris 2015 11:21
Jaunumi
Valsts drošības stiprināšanai iekšlietu nozares 2016.gada budžetu palielina par 40,5 miljoniem eiro

Pirmdien, 30.novembrī, Saeima galīgajā lasījumā pieņēma valsts budžetu, tai skaitā, Iekšlietu nozares budžetu 2016. gadam, palielinot to par 40,5 miljoniem eiro salīdzinoši ar 2015.gadu.

R.Kozlovskis: „Valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšana ir viena no galvenajām 2016.gada valdības un budžeta prioritātēm. Šis darbs nav paveicams bez cilvēkiem, tāpēc policistu, glābēju un robežsargu atalgojuma paaugstināšana ir viena no galvenajām iekšlietu nozares prioritātēm, kam piešķirts finansējums 26,2 miljonu eiro apmērā. Finansējuma palielinājums ir arī Valsts robežsardzei robežas ierīkošanai un stiprināšanai, kā arī citiem iekšlietu nozares dienestiem, kuri šajā izaicinājumu pilnā laikā nodrošina virkni pasākumu valsts drošības stiprināšanai.”

2016.gadā atbalstītajiem Iekšlietu ministrijas neatliekamajiem pasākumiem un priekšlikumiem budžeta 2.lasījumam Saeimā piešķirti 37,3 miljoni eiro, no kuriem Drošības policijas funkcijām paredzēti 1,2 miljoni eiro (kas ir par 3,4% vairāk nekā 2015.gadā), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam paredzēti 6,7 miljoni eiro (par 18,1% vairāk nekā 2015.gadā), bet Valsts policijai – 15,5 miljoni eiro (par 41,6% vairāk nekā 2015.gadā).

No šiem līdzekļiem 26,2 miljoni eiro paredzēti izdevumiem atlīdzības nodrošināšanai Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm – policistiem, ugunsdzēsējiem glābējiem un robežsargiem, 3 miljoni eiro paredzēti Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu nodrošināšanai ar funkciju izpildei nepieciešamajiem šaujamieročiem, 3 miljoni eiro paredzēti Latvijas Republikas valsts robežas iekārtošanai, uzturēšanai un zemes īpašuma tiesību sakārtošanai, 3,4 miljoni eiro paredzēti Valsts drošības stiprināšanas pasākumiem.

Papildu piešķirtā finansējuma sadalījums atlīdzībai 2016.gadā paredz mēnešalgu palielinājumu un piemaksu par speciālo dienesta pakāpi palielinājumu, kas rada arī ietekmi uz piemaksu palielinājumu par nakts darbu un darbu īpašos apstākļos, samaksas palielinājumu par virsstundu darbu un darbu svētku dienās, kā arī darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu  apjoma palielinājumu. 

Kopumā Iekšlietu ministrijas izdevumu apjoms funkciju izpildes nodrošināšanai (ieskaitot Eiropas Savienības politiku instrumentu ar ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto un finansēto projektu un pasākumu īstenošanai piešķirto finansējuma) plānots 337 miljonu eiro apmērā. To veido atlīdzībai paredzētais finansējums, kurš Iekšlietu ministrijā 2016.gadā ieplānots 204,9 miljoni eiro, kas ir par 25,7 miljoniem eiro jeb 14,4% vairāk nekā 2015.gada Iekšlietu ministrijas budžeta plāna datiem. Savukārt precēm un pakalpojumiem Iekšlietu ministrijai 2016.gadā atvēlēti 89 miljoni eiro; subsīdijām, dotācijām un sociālajiem pabalstiem –  6,9 miljoni eiro, bet kapitālajiem izdevumiem 2016.gadā atvēlēti 36 miljoni eiro. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties