1. Decembris 2015 17:11
Jaunumi
Konference valsts un pašvaldību lēmumu pieņēmējiem

2.decembrī LU Juridiskās fakultātes konferenču zālē Raiņa bulvārī 19 no plkst. 14.00 līdz 17.00 notiks konference par valsts un pašvaldību lomu un iespējām pieņemt lēmumus, kas veicina konkurenci starp uzņēmumiem un tādējādi atbalsta privātā biznesa attīstību, ieguvumus patērētājiem un reģionālo attīstību.

Darba kārtība

Konferenci organizē Konkurences padome (KP) sadarbībā ar Valsts kanceleju. KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama: "Pasaulē ir daudz iedvesmojošu piemēru par to, kā, pārskatot valsts likumus un noteikumus par labu brīvai konkurencei, panākti izcili rezultāti.  Austrālijā aprēķināts, ka likumu pielāgošana vidēji ik gadu katrai ģimenei dod ieguvumu 4000 eiro apmērā. Ja mēs Latvijā patiešām vēlamies panākt ekonomisko izaugsmi, tad publiskie lēmumi un darbības nedrīkst ierobežot konkurenci. Tāpēc konferencē vēlamies aizsākt diskusiju par to, kā Latvijā nodrošināt vienādus un godīgus spēles nosacījumus uzņēmējiem."

Konferences mērķis ir sniegt zināšanas, kas nepieciešamas, lai valsts un pašvaldību lēmumi Latvijā neradītu kaitējumu konkurencei, kā arī diskutēt par robežām starp pamatotu un nepamatotu konkurences ierobežošanu. Nepamatota cenu regulēšana, pārmērīgi kvalitātes standarti, negodīgi iepirkumu nosacījumi vai to nerīkošana vispār, valsts un pašvaldību uzņēmumu nepamatota izveide ir tikai daži no piemēriem, kā valsts un pašvaldību lēmumi var negatīvi ietekmēt uzņēmējdarbību.

Konferences klausītājus uzrunās ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola. Klātesošajiem būs iespēja noklausīties pasaulē atzītā konkurences tiesību eksperta, profesora Viljama E.Kovačiča (William E.Kovacic) uzrunu, iepazīties ar Lietuvas pieredzi publisku personu darbību uzraudzībā, Latvijas Konkurences padomes izstrādātajām vadlīnijām darbību ietekmes uz konkurenci novērtēšanai, kā arī aktīvi piedalīties diskusijā, kurā tiksies valsts pārvaldes, likumdevēja, pašvaldību un uzņēmēju pārstāvji.

Konferencē aicināti piedalīties valsts un pašvaldību lēmumu pieņēmēji, ministriju augstākās amatpersonas, uzņēmēju nevalstiskās organizācijas, kā arī tās valsts institūcijas, kas uzrauga valsts pārvaldes darbības efektivitāti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties