8. Decembris 2015 13:08
Jaunumi
Ar ES fondu atbalstu apmācīs tiesnešus un tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus

Otrdien, 8.decembrī, Ministru kabinets atbalstīja Tieslietu ministrijas izstrādātos noteikumus, kas noteiks kārtību Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma apguvei ar mērķi paaugstināt tiesu un tiesībsargājošo institūciju personāla kompetenci komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai. Projektu īstenos laika posmā no 2016. līdz 2022.gadam.

Ieviešot ES fondu projektu, plānots apmācīt tiesu sistēmas un tiesu sistēmai piederīgos darbiniekus, tiesnešus, tiesu darbiniekus, tiesu ekspertus, prokuratūras un izmeklēšanas iestāžu amatpersonas un darbiniekus un politikas veidotājus. Projektā stiprinās tiesām, tiesībsargājošo institūciju un tiesu sistēmai piederīgo personu profesionālo kvalifikāciju, tādejādi veicinot stipru, kompetentu un neatkarīgu tiesu varu un tiesībaizsardzības iestādes, kas ir tiesiskas valsts stūrakmens. Viens no veidiem kā mazināt administratīvo slogu un paātrināt lietas izskatīšanas termiņus valstī ir profesionāli, kompetenti un apmācīti kontrolējošo institūciju nodarbinātie, kuri piedalījušies apmācībās un pieredzes apmaiņas aktivitātēs citās ES dalībvalstīs. Līdz 2023.gada 31.decembrim plānots apmācīt 2407 personas.

Projekta ietvaros plānots pilnveidot anonimizēto tiesu nolēmumu datu bāzi, kurā sabiedrībai ir pieejami visi anonimizētie tiesu nolēmumi.

Plānots, ka kopējais projekta finansējums ir 11 759 617 eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums – 9 995 674 eiro un valsts budžeta finansējums – 1 763 943 eiro.

Ar noteikumu projektu var iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties