9. Decembris 2015 11:33
Jaunumi
KNAB par godprātīgu un tiesisku komerciālo darbību

Šodien, 9.decembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), atzīmējot Starptautisko pretkorupcijas dienu, organizē diskusiju par iekšējās kontroles mehānismiem uzņēmumos, lai veicinātu godprātīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

Diskusijā piedalās pārstāvji no uzņēmējus apvienojošām organizācijām, pašvaldību un valsts kapitālsabiedrībām, valsts institūcijām un privātajiem uzņēmumiem.

Veicinot uzņēmēju izpratni par godprātīgu un tiesisku komerciālo darbību, KNAB ir izstrādājis divus informatīvos materiālus - bukletu un infografiku, kuros uzņēmumi tiek aicināti novērtēt korupcijas riskus un ieviest to novēršanas pasākumus, izstrādājot ētikas vadlīnijas, attīstot iekšējās kontroles un ziņošanas mehānismus, kā arī izglītojot un apmācot darbiniekus. Vienlaikus tiek sniegta informācija par korupcijas un kukuļošanas būtību, sodiem, kā arī juridiskajām personām piemērojamajiem piespiedu ietekmēšanas līdzekļiem, ja kukuļošana veikta juridiskas personas interesēs, labā vai tās nepienācīgas pārraudzības vai kontroles rezultātā.

KNAB priekšnieka uzruna_9.12.2015.

Buklets

Infografika

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties