15. Decembris 2015 13:30
Jaunumi
Palielina atalgojumu amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

Otrdien, 15.decembrī Ministru kabinets pieņēma grozījumus Ministru kabineta 2010.gada 21.jūnija noteikumos Nr.568 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm mēnešalgu un speciālajām piemaksām".

Noteikumi paredz palielināt amatpersonu mēnešalgu vidēji par 100 eiro (pirms nodokļu nomaksas), precizējot mēnešalgu skalu un palielinot mēnešalgas diapazona minimālo apmēru par 50 eiro un maksimālo apmēru par 100 eiro. Savukārt kadetiem mēnešalga pieaugs no 412,63 eiro uz 433 eiro.

Noteikumi paredz arī palielināt piemaksas par speciālo dienesta pakāpi, izveidojot jaunu skalu pēc noteiktiem principiem, piemērojot “soli” – 7 eiro.

Palielinot mēnešalgu, palielināsies arī piemaksas apmērs par nakts darbu un virsstundu darbu. Paredzēts finansējuma palielinājums arī materiālajai stimulēšanai.

Atalgojuma palielinājums 2016.gadā uzskatāms par jaunās darba samaksas ieviešanas sākuma stadiju.

Ministru kabinets pieņēma arī grozījumus Ministru kabineta 2013.gada 27.decembra rīkojumā Nr.675 “Par Koncepciju par jaunu darba samaksas sistēmu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm”, kas paredz jautājumu par Iekšlietu ministrijai un Tieslietu ministrijai nepieciešamo papildu finansējumu jaunās darba samaksas sistēmas pilnīgai ieviešanai un darba samaksas paaugstināšanai amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm izskatīt Ministru kabinetā kā prioritāru likumprojekta par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2017., 2018. un 2019.gadam un likumprojekta par valsts budžetu 2017.gadam sagatavošanas procesā. Jaunās darba samaksas sistēmas pamatprincips ir mēnešalgas apmēra noteikšana, balstoties uz amatu klasifikāciju saimēs un līmeņos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties