4. Janvāris 2016 10:08
Jaunumi
2016.gadā – izmaiņas nodokļos, ceļu satiksmē un veselības aprūpē

2016.gadā stāsies spēkā virkne normatīvo aktu, kas nosaka sabiedrībai būtiskas izmaiņas nodokļos, ceļu satiksmē un veselības aprūpē, tajā skaitā jauna – solidaritātes nodokļa – ieviešanu, minimālās algas pieaugumu par 10 eiro, atvieglojuma par apgādībā esošām personām palielinājumu līdz 175 eiro, atalgojuma pieaugumu iekšlietu sistēmas amatpersonām, medikamentu C hepatīta slimniekiem apmaksu 100% apmērā līdzšinējo 75% vietā. Tāpat spēkā stāsies jauni Ceļu satiksmes noteikumi, kuros pievērsta lielāka uzmanība mazāk aizsargātākajiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Solidaritātes nodoklis tiks piemērots fizisko personu ienākuma, kas kalendārā gada laikā ir pārsnieguši valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu maksimālo apmēru, daļai. Gaidāmas arī būtiskas izmaiņas iedzīvotāju ienākuma nodoklim, nosakot diferencēto neapliekamo minimumu, tiek ieviesta arī apgrieztā pievienotās vērtības nodokļa maksāšanas kārtība kokmateriāliem, bet ar 2016.gada 1.aprīli, arī mobilajiem telefoniem.

Stingrāki nosacījumi tiek paredzēti “ātro kredītu” izsniegšanai, ierobežojot izsniegšanas laiku un nosakot, ka jebkura ar kredīta līgumu saistīta izdevuma summa nedrīkst pārsniegt 100% no pamatparāda summas.

Nākamajā gadā Sabiedrības integrācijas fondā darbu sāks valsts finansēts nevalstisko organizāciju fonds, dodot iespēju biedrībām un nodibinājumiem līdzvērtīgi līdzdarboties un iesaistīties publiskās pārvaldes darbībā.

Tāpat no nākamā gada cietušajiem un to tuviniekiem būs pieejams bezmaksas atbalsta tālrunis “116006”, kas darbosies katru dienu no plkst. 7.00 līdz 22.00, nodrošinot iespēju saņemt emocionālo un psiholoģisko atbalstu.

2016.gadā stāsies spēkā arī vairāki jauni likumi – Statistikas likums, Brīvprātīgā darba likums, Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likums, Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums u.c.

Ar šiem un citiem būtiskākajiem jaunajiem tiesību aktiem, kas stājās spēkā 2016.gada 1.janvārī, var iepazīties Valsts kancelejas apkopojumā Ministru kabineta mājaslapā un video.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties