4. Janvāris 2016 14:06
Jaunumi
KNAB pārbaudīs valsts amatpersonu deklarācijas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc savas iniciatīvas 2016.gadā virknei valsts amatpersonu pārbaudīs valsts amatpersonu deklarācijas. Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 7.pantu KNAB interešu konflikta novēršanas jomā un likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteiktajā apjomā ik gadu pārbauda valsts amatpersonu deklarācijas.

Nosakot personas, kuru deklarācijas tiks  pārbaudītas,  KNAB  ņem vērā valsts un pašvaldību institūciju valsts amatpersonu biežāk pieļautos likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumus.

Uzmanība tiks pievērsta valsts amatpersonām, kuru darbība saistīta ar Eiropas Savienības un citu starptautisko institūciju un organizāciju finansējuma piešķiršanu.

Pārbaudei iekļauto valsts amatpersonu vidū ir Saeimas deputāti, Valsts kancelejas jaunieceltās valsts amatpersonas, ministru padomnieki, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļi, Būvniecības valsts kontroles biroja un Latvijas investīciju un attīstības aģentūras amatpersonas. Kopumā 151 amatpersona.

Jaunizveidotās valdības ministru amatos ieceltās amatpersonas arī tiks iekļautas pārbaudāmo personu lokā.

Pārbaužu veikšanas termiņš ir līdz 2016.gada 31.decembrim.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties