4. Janvāris 2016 14:13
Jaunumi
Augstākajā tiesā darbu sāk Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļa

Ar 1.janvāri izmaiņas Augstākās tiesas organizatoriskajā struktūrā – tiek reorganizēta līdzšinējā Judikatūras nodaļa, pārveidojot to par Judikatūras un zinātniski analītisko nodaļu.

Līdz ar Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas izveidošanu plašākas būs tās funkcijas. Jaunā nodaļa turpinās pildīt tās funkcijas, ko līdz šim darīja Judikatūras nodaļa, – apkopos un pētīs tiesu praksi par aktuāliem tiesību jautājumiem, sagatavos vispārinājumus un informatīvus materiālus vienotas tiesu prakses veidošanai, atlasīs un sistematizēs Augstākās tiesas departamentu nolēmumus, kuri rada juridisku interesi, pilnveidos judikatūras datubāzi, anonimizēs publiskojamos nolēmumus. Papildus tam arī jaunas funkcijas – izstrādās pētījumus par konkrētu problēmu risinājumiem Eiropas Savienības un starptautiskajās tiesībās, starptautisko tiesu judikatūrā vai citu valstu tiesībās un tiesu praksē, apkopos tiesas statistiku un veidos statistikas pārskatus, kā arī sagatavos dokumentu projektus par Tieslietu padomē izskatāmiem jautājumiem un pētījumus Tieslietu padomes vajadzībām.

Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja ir Anita Zikmane, līdzšinējā Augstākās tiesas priekšsēdētāja padomniece Eiropas Savienības tiesību jautājumos. Iepriekš viņa bijusi juriste Eiropas Savienības Tiesā un tiesneša palīdze Eiropas Kopienas Pirmās instances tiesā, kā arī Eiropas Kopienu tiesas nodaļas vadītāja un Civiltiesību departamenta direktore Tieslietu ministrijā.

Jaunajā nodaļā strādā padomniece Eiropas Savienības tiesību jautājumos Solvita Harbaceviča, 11.janvārī darbu sāks padomnieks Tieslietu padomes jautājumos. Uz zinātniski analītisko padomnieku vietām turpinās konkurss.

Līdzšinējie Judikatūras nodaļas konsultanti Juris Kalniņš un Anda Krastiņa, tāpat konsultante likumu piemērošanas jautājumos Zinaida Indrūna turpina darbu jaunajā nodaļā.

Savukārt līdzšinējais Judikatūras nodaļas vadītājs Pāvels Gruziņš pārcelts darbā par Augstākās tiesas Administrācijas konsultantu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties